1a femenina

Superant tots els esculls

UEFA Women’s Champions League. El Barça ha passat de la foscor absoluta amb l’eliminació a la copa, a la llum gràcies a la maduresa que ha assolit com a equip, segons reconeixen les jugadores i el seu tècnic

La temporada del Barça ha girat com un mitjó en qüestió de dies. Les blaugrana s’han classificat per les semifinals de la Champions League atropellant a Europa mentre continua plantant cara a l’Atlético a la lliga. L’escenari era molt més fosc fa algunes setmanes quan l’equip perdia bona part de les seves opcions en la lliga i queia eliminat a la copa. Però el ple de victòries (6 de 6) que ha aconseguit des d’aleshores ha propulsat al conjunt blaugrana que ara no es posa límits en cap competició.

La posada en escena de l’equip de Lluís Cortés a l’Arasen Stadium en la tornada dels quarts de final de Champions va ser espectacular . Tots els condicionants giraven en contra perquè el resultat de l’anada (3-0) feia preveure certa relaxació i un rival incòmode i, a més, l’estat de la gespa dificultava al màxim el joc habitual del Barça. Però en el vestidor coincideixen que la maduresa que ha assolit l’equip, ja acostumat a bregar-se en situacions complicades, ha estat clau per continuar avançant. “L’equip ha madurat moltíssim respecte temporades anteriors. Si haguéssim jugat un partit com aquest, amb tots els condicionants, en cursos passats, hagués estat totalment diferent”, reconeixia la veterana Melanie Serrano que va iniciar el gol que en el minut 7 va encarrilar l’eliminatòria per al Barça. “L’equip ha madurat fins i tot dins de la pròpia temporada. Avui som un equip diferent de fa algunes jornades”, explica el tècnic Lluís Cortés: “Hem jugat partits en camps petits, en grans, amb més o menys dificultats i hem sabut sempre interpretar què calia en cada moment. Això té molt mèrit”, reflexionava el tècnic.

Solidesa defensiva

Amb el gran potencial en la davantera, al Barça només li podia arribar la millora a través de la feina defensiva. En els últims sis partits, en els quals les blaugrana han aconseguit sis victòries, només han rebut un gol; mentre que en la resta del curs, l’equip rebia un gol cada dos partits de mitjana aproximadament. Aquest salt li ha permès rendibilitzar les dianes realitzades que han seguit un ritme similar: al voltant dels 2,7 gols per partit. Aquests números s’hauran de mantenir si el Barça vol aspirar a prendre-li la lliga a l’Atlético (les madrilenyes estan a tres punts de distància però el Barça té el desempat a favor) i sobretot la Champions, el gran objectiu enguany. “Encara queden dos partits per arribar a la final però somiar és gratis”, diu la central María León.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)