La roda del Figueres

3a divisió. L’equip de l’Alt Empordà s’imposa per la mínima al feu de la Pobla de Mafumet i, després de 14 jornades sense guanyar, suma ara 7 punts de 9 de possibles

Pobla de M. 0 FIGUERES 1

POBLA DE MAFUMET:Cordero, Diego, Pol Domingo, Roger Figueras, Sully (Roger Escribà, 76’), Sergio Montero, Jesús López (Bernat Guiu, 92’), Alberto García, Pol Prats, Joel Marín i Guillermo (Cissé, 86’).FIGUERES:Aroca, Pere Espuña, Canal, Sergi Romero, Subi, Marc Gelmà, Èric Vilanova (Èric Torres, 86’), Bora (Tena, 77’), Ritxi, Xavi Ferrón i Sergio Álvarez (Álvaro, 70’).GOLS:0-1 (88’)Jesús López (p.p.).ÀRBITRE:Ainara Andrea Acevedo Dudley, de Barcelona, amb Matilde Esteves-Garcia Biajakue i Ylenia Sánchez Miguel com a assistents.T.G.:A Joel Marín, de la Pobla de Mafumet, i a Sergio Álvarez i Pere Espuña, del Figueres.T.V.:va expulsar per doble amonestació el local Roger Figueras (60’).

Victòria importantíssima del Figueres al camp de La Pobla Mafumet gràcies a un autogol del capità local, Jesús López, en el minut 88. Els alt-empordanesos van cedir la iniciativa als locals en el primer temps i van saber mantenir la porteria a zero fins al descans, tot i els intents dels tarragonins de generar perill. Després de la represa, el Figueres va ser molt superior i va generar clares ocasions per marcar, com ara un xut de falta de Xavi Ferrón al pal.

El segon triomf consecutiu a domicili permet a la Unió, que suma 7 punts dels darrers 9 disputats després de passar-se 14 jornades sense guanyar, mantenir-se al davant del Castelldefels i el Sants en la classificació.

El partit va començar sense un dominador clar i l’ocasió més clara del primer temps no va arribar fins al tram final, quan Joel Marín, de la Pobla de Mafumet, va fer una rematada de cap molt forçada que va topar amb la creueta (42’). Després, la segona meitat va començar amb un Figueres amb molta presència ofensiva que va acumular diverses ocasions clares sobre la porteria de Cordero: una oportunitat molt clara en una rematada de Sergio Álvarez a l’interior de l’àrea (46’); una altra de Marc Gelmà des de l’esquerra, aturada pel porter (49’), i una darrera amb un xut amb molta intenció de Ferrón que es va estavellar a la base del pal dret del porter (61’).

El domini es va intensificar amb l’expulsió del central local Roger Figueras en el minut 60, però tot i continuar tenint arribades, el Figueres no trobava el camí del gol.

Amb la inferioritat, la Pobla de Mafumet resistia i, de fet, va estar a punt d’avançar-se en el marcador en un ràpid contraatac que va deixar Joel Marín tot sol davant d’Aroca. El porter va sortir molt bé i va obligar el davanter a quedar-se sense angle després de retallar-lo, i va evitar així el perill (74’).

Va ser una jugada aïllada, ja que fins al final del partit les úniques oportunitats de gol van ser de nou per al Figueres, amb un altre xut de falta de Ferrón (76’) i una rematada de cap de Sergi Romero (80’). El partit semblava condemnat al 0-0 inicial, però una centrada de Ritxi a l’interior de l’àrea la va refusar de cap el capità local, Jesús López, i la pilota va acabar al fons de la seva porteria (88’). El 0-1 va fer justícia als mèrits dels alt-empordanesos, molt superiors en la segona part . La Unió no va haver de patir gaire en el tram final i va poder mantenir el mínim avantatge.