2a divisió FEF

Mig bitllet per a la permanència

2a divisió B. El Peralada guanya amb un home més al camp del València Mestalla gràcies a un gol d’Andzouana i fa un pas de gegant cap a la salvació

v. mestalla 0 peralada 1

VALÈNCIA MESTALLA:Rivero, Pascu, Adrià Guerrero, Fernando Román, Javi Jiménez, Miki Muñoz, Sebas Moyano (Guillem, 76’), Àlex Corredera, Fran Navarro, Lolo Plá (Guillamón, 63’) i Sito (Centelles, 35’).PERALADA:Vito, Maxi Villa, Ferraresi, Santi Bueno, Mario, Jofre, Paik (Giorgi, 65’), Andzouana, Pau Miguélez (Pachón, 74’), Juanma Boselli (Baró, 86’) i Soni.GOLS:0-1 (82’) Andzouana.ÀRBITRE:De Ena Wolf.T.G.:als locals Javi Jiménez, Pascu i Fernando Román; i als visitants Paik i Giorgi.T.V.:al local Miki Muñoz (61’) per doble amonestació.PÚBLIC:uns 800 espectadors a l’estadi Antonio Puchades.

El Peralada va tornar ahir de la visita al camp del València Mestalla amb la sensació d’haver-se tret un pes de sobre important, i és que la victòria que va aconseguir a l’estadi Antonio Puchades (0-1) és de les que deixen la sensació de valdre molt més que tres punts perquè serveixen per allunyar-se una mica més de la zona de descens. A més, el triomf va ser molt treballat, i és que el duel contra el filial valencianista va ser molt igualat fins que en l’última mitja hora el Peralada va jugar amb un jugador més per l’expulsió de Miki Muñoz. Amb superioritat numèrica i mantenint una solidesa defensiva envejable, els de Chicho van persistir fins que Andzouana, el millor del partit, va firmar el 0-1 definitiu en el minut 82.

La base, en la defensa

Les baixes de Iago López, Rober Sierra, Teo i Montes van obligar Chicho a fer invents per no canviar el sistema i mantenir la línia de tres centrals –sobretot perquè Jordan, que estava a la banqueta, té un paper residual en aquest tram decisiu del curs. L’escollit va ser Maxi Villa, que va compartir l’eix defensiu amb Ferraresi i Santi Bueno, deixant els carrils per a Mario i Andozuana. Els canvis donaven un perfil més ofensiu al Peralada, però això no va fer que es perdés la solidesa dels últims partits. Més aviat al contrari, i és que, tot i tenir un lleuger vent en contra en la primera part, el Peralada no va donar gaires possibilitats al València Mestalla. Tot i això, en dues accions aïllades va estar a punt d’arribar el gol dels locals. Primer en un xut amb poc angle de Fran Navarro després d’una errada de Vito que es va estavellar al pal i després en un córner molt tancat del ripollès Àlex Corredera que Jofre va treure sobre la línia.

Tot i aquests dos ensurts, el perill més clar el va generar el Peralada. Abans d’aquestes accions Soni havia tingut la més clara amb un xut dins l’àrea que es va estavellar a la creueta, però les millors arribades van ser en la segona part, i és que després del descans els xampanyers van fer clarament un pas endavant sense perdre la solidesa al darrere. De fet, després de la represa els locals només van arribar en jugades aïllades sense gaire perill. La sensació de perill dels xampanyers va ser absoluta en l’última mitja hora després que Miki Muñoz fos expulsat per una falta sobre Andzouana (61’). En la mateixa falta la centrada de Boselli es va enverinar i va acabar al pal. Des de llavors les accions ofensives es van anar encadenant fins que, per fi, en el minut 82 va arribar el gol en una acció entre els carrilers. Des de la dreta Mario va iniciar la jugada i va assistir amb una passada de la mort Andzouana, que va marcar a plaer el gol que pot valer la salvació.

El d’ahir va ser el cinquè partit consecutiu del Peralada sense encaixar cap gol (489 minuts)
Ens ha sortit molt bé tot el que havíem preparat, defensant molt bé en la línia dels últims partits i generant ocasions fins que ha entrat
Respirem una mica més però hem de pensar en el que ve perquè encara ens queda molt per fer