Patacades groguetes

Pas enrere. El Vila-real ha tancat la setmana amb 1 punt de 9 després de tres ensopegades que l’han retornat als llocs de descens i que han tingut també un alt peatge en l’aspecte anímic

Hi havia un partit marcat amb vermell en el calendari groguet que era a Balaídos. I el 0-2 al descans arreglava la vida al Vila-real, però també als equips que ja notaven l’escalfor de les brases del descens, entre els quals el Girona. Si els de Calleja haguessin guanyat aquell partit –van tenir oportunitats de sobre per fer el 0-3 i posar el llacet a un duel que en la primera part van dominar de cap a peus–, el Celta hauria quedat divuitè amb 25 punts i el dissetè (el Valladolid) en sumava 30. Un abisme, tenint en compte com costa puntuar als equips de la zona baixa. El Celta, però, va acabar capgirant el marcador i ressuscitant, literalment: els gallecs es van situar a un punt del dissetè (precisament el Vila-real) i a dos del setzè (el Valladolid).

La patacada va ser forta, però només va ser la primera d’una setmana que encara s’acarnissaria més amb l’estat anímic dels de Javi Calleja. Després de fer el més difícil contra el Barça (del 0-2 al 4-2, que va desfermar l’eufòria a l’estadi de la Ceràmica), va arribar un final digne del guionista del Girona-Lugo ja que els groguets van rebre el 3-4 i el 4-4 en l’últim sospir i van perdre dos punts que tenien al sac i només pendent de posar-hi el llacet. La desgràcia va continuar diumenge al Benito Villamarín, en el partit que tancava la jornada. Cazorla va tenir en el minut 90 el penal per marcar el 2-2, que hauria enviat en posicions de descens al Valladolid. El migcampista, però, no va enganyar Pau López i el punt que va deixar de sumar el Vila-real l’ha tornat als llocs de descens dels quals n’havia aconseguit sortir feia quatre setmanes.

L’Europa League pel mig

L’equip de Calleja no podrà centrar-se amb el duel a Montilivi fins divendres, ja que dijous té compromís de molta exigència a l’Europa League, on buscarà l’accés a semifinals. No hi haurà problema de quilòmetres però si de rival, ja que el València també aspira al màxim.

DEL 0-2 AL 3-2

Va tenir el peu al coll del Celta, però va permetre la resurrecció dels gallecs

SETMANA INTENSA

Els de Calleja s’enfronten dijous al València en els quarts de final de l’Europa League

GOLS ESTÈRILS

Amb set gols en els tres últims partits, els de Calleja només han sumat un punt

Es deixen remuntar un 0-2

celta - vila-real 3-2

En un duel dramàtic, el Vila-real va sortir amb la directa i va emmudir Balaídos amb dos gols en el primer quart d’hora (Ekambi, 11’ i Pedraza, 15’). Els groguets van perdonar el 0-3 i van rebre l’1-2 d’Aspas ja en la segona part (50’). De tenir els tres punts a la butxaca van acabar sense cap després dels gols de Maxi (71’) i Aspas (85’).

Del 4-2 al 4-4 en l’afegit

vila-real - barça 4-4

El dia que Valverde va deixar Piqué i Messi a la banqueta, el Vila-real es va refer d’una mala sortida (els blaugrana es van situar amb 0-2, 16’) i Chukweze (23’), Ekambi (50’), Iborra (62’) i Bacca (80’) van remuntar fins al 4-2. En el darrer sospir, però, li van volar dos punts pels gols de Messi (90’) i Suárez (93’).

Penal fallat en el minut 90

betis - vila-real 2-1

Al Benito Villamarín, en el partit que tancava la jornada 31, Funes Mori (13’) va replicar de manera immediata el gol de Lo Celso (11’). El Betis es va tornar a situar al davant gràcies a un segon gol de l’argentí (63’) i el Vila-real va tenir una ocasió immillorable en el minut 90 per empatar, però Pau López va aturar un penal a Cazorla.