2a divisió FEF

El mur es manté ferm

2a divisió B. El Peralada ha basat la seva lluita per la permanència en la solidesa defensiva i ja encadena 5 partits –489 minuts– sense rebre cap gol

Amb baixes i amb jugadors fora de la seva posició habitual en la línia defensiva el Peralada va aconseguir diumenge una victòria vital al camp del València Mestalla (0-1). El gol d’Andzouana a les acaballes va donar tres punts d’or al conjunt xampanyer, però els fonaments dels de l’Alt Empordà van estar un dia més en la solidesa defensiva, i és que el filial valencianista va estavellar una pilota al pal i Jofre en va haver de treure una altre sobre la línia de gol, però van ser dues accions aïllades sense perill aparent –un xut sense angle i un intent de gol olímpic. La millor notícia per al Peralada és que rebre poques ocasions s’està convertint en la tònica habitual i per això ha aconseguit mantenir la porteria a zero en els últims cinc partits de lliga.

L’última diana que van encaixar els de Chicho va ser en el minut 51 del duel de la jornada 27 contra l’Espanyol B, quan Moha va fer l’1-2 –el matx va acabar amb empat a dos. Des de llavors el Peralada porta 489 minuts sense recollir cap pilota de dins la seva porteria, una sèrie que s’han repartit entre Suárez i Vito perquè el primer en els últims dos partits ha estat citat amb el Girona. La ratxa d’imbatibilitat li va permetre guanyar 0-2 al camp de l’Ebre, després va empatar a zero consecutivament contra el Terol, el Cornellà i l’Atlètic Llevant abans de guanyar el duel de diumenge (0-1) contra el València Mestalla. En aquests cinc partits, doncs, el Peralada ha sumat 9 punts dels 15 possibles i ha passat d’estar empatat a punts amb el 18è a tenir 4 punts de marge respecte el play-out i 5 amb el descens directe.

El canvi ha estat absolut, i és que abans de fer el pas endavant en la solidesa defensiva el Peralada no havia estat capaç d’enllaçar dos partits seguits amb la porteria a zero. De fet, només havia acabat 7 partits sense encaixar i havia rebut 32 gols en 27 jornades.

A un del rècord del curs

La situació és molt similar al curs passat, i és que precisament a partir de la jornada 27 els xampanyers van iniciar una ratxa sense encaixar que va arribar als 8 partits i 747 minuts –està entre les vint millors ratxes d’imbatibilitat de la història de la 2a B. Amb aquella fita com a referència el Peralada rebrà diumenge un Badalona que no ha marcat en 6 dels últims 8 partits a domicili però que arriba en una gran dinàmica després del canvi d’entrenador, i és que només ha perdut un dels últims 10 partits.

Tot i que els 8 partits sense encaixar encara queden lluny, el Peralada sí que té a l’abast ser el primer equip del grup tercer de 2a B que aquesta temporada encadeni 6 partits sense rebre cap gol, i és que l’Atlètic Balears i el Terol es van quedar en 5. Tot i això no podrien igualar els 615 minuts sense encaixar dels balears, tot i que sí que poden superar els 532 del Terol i els 500 de l’Ontinyent.