Girona

Un mig del camp per estrenar

Les baixes per sanció d’Àlex Granell i Douglas Luiz propiciaran una medul·lar inèdita des que Eusebio va canviar el sistema al Santiago Bernabéu i va organitzar l’equip entorn d’un pivot defensiu i dos interiors

Per l’entrenador són dos futbolistes vitals i, amb ell a la banqueta, el Girona mai ha disputat un partit sense que cap dels dos jugadors hi hagi participat

Són temps difícils en el Girona, que torna a veure el perill del descens a prop, temps de canvis, encara que siguin per obligació. I és que per al transcendental partit de diumenge contra el Vila-real, s’entreveu un mig del camp inèdit des que fa gairebé dos mesos Eusebio Sacristán va canviar el sistema al Santiago Bernabéu i va apostar pel 4-1-4-1, en què la medul·lar està composta per un pivot defensiu i dos interiors. Les baixes per sanció d’Àlex Granell i Douglas Luiz, que contra l’Espanyol van veure la cinquena targeta groga, en són la causa. “No hi podrem comptar, però per això hi ha la plantilla. Per fer una bona setmana, treballar-la bé i aconseguir fer un equip amb garanties per superar el Vila-real”, va explicar Eusebio conscient de la notícia.

Tot i això, les absències suposen un contratemps important per al tècnic de La Seca, ja que són dos futbolistes de la seva més estricta confiança. De fet, no hi ha hagut ni un partit del Girona amb ell a la banqueta en què un dels dos jugadors no hagi participat.

En cadascuna de les 31 jornades disputades i en els sis partits de copa, o bé Granell o bé Douglas han estat sobre la gespa, i tots dos, especialment des del canvi de dibuix, són peces fonamentals per a l’entrenador, que col·loca el català d’interior i el brasiler de pivot defensiu. “Douglas és el jugador que tenim a la plantilla que més característiques reuneix per poder adaptar-se millor a totes les circumstàncies que exigeix aquesta posició. Defensivament és un noi fort, capaç d’aportar en la recuperació. Guarda molt bé la posició, que fa que el tinguis sempre allà. I amb la pilota té molt bona tècnica i és molt bo en l’organització. Per a l’equilibri és la peça que més condicions reuneix”, va manifestar recentment Eusebio en una entrevista a aquest diari, en la qual també va lloar la “constància, determinació, disciplina, compromís i intel·ligència” de Granell, un futbolista absolutament indiscutible. “Són valors molt importants per a un equip” hi va afegir sobre el capità. En les vuit jornades que els blanc-i-vermells han disputat amb el nou esquema, Douglas ha estat titular en quatre, i se n’ha perdut tres per una lesió muscular; Granell, en set.

A més, la combinació de tots dos en l’onze ha estat d’allò més fructífera per al Girona; amb el 4-1-4-1, en els tres enfrontaments en què els dos futbolistes han coincidit en la medul·lar des de l’inici, el conjunt blanc-i-vermell no ha perdut, i no només això, sinó que ha aconseguit la victòria en dos, i ha sumat set punts de nou disputats. Van jugar junts d’inici en la posada d’escena al camp del Real Madrid (1-2), a Montilivi contra la Real Sociedad (0-0) i a l’estadi de Vallecas (0-2), mesclant molt bé i oferint tots dos una molt bona versió.

L’escenari, doncs, presenta, a la força, un mig del camp per estrenar, en què hi ha quatre noms sobre la taula per a tres posicions: Marc Muniesa, Pere Pons, Borja García i Aleix Garcia. El lloc en el pivot defensiu se’l disputen Muniesa i Pere Pons. Quan no hi ha estat Douglas, l’encarregat d’ocupar la demarcació la major part del temps ha estat el de Sant Martí Vell, que ha sortit tres vegades d’inici, però de cara a diumenge el de Lloret, titular en un partit i amb bons minuts en la posició, sobretot al camp del Leganés, on va jugar-hi tota la segona part, també té possibilitats. A Butarque va ajudar en defensa davant d’un equip amb dues puntes a la davantera, els mateixos amb què juga el Vila-real, i això el fa ser una opció a tenir molt en compte per Eusebio, que haurà de decidir entre el treball i les cames de Pere Pons, i la posició i el sentit tàctic de Muniesa.

Pel que fa als interiors, precisament Pere Pons és qui més hi ha jugat, mentre que Borja, ha compaginat la posició amb la de banda esquerra, i Aleix ha tingut menys participació. El d’Ulldecona va guanyar-se el lloc amb una gran actuació en la segona part al feu del Madrid, el dia que Eusebio va canviar l’esquema, però després sempre que ha estat titular, en tres ocasions, l’equip gironí no ha aconseguit guanyar. Esculli el que esculli, Eusebio estrenarà mig del camp diumenge.

Per això hi ha la plantilla. Ara hem de treballar bé durant la setmana i fer un equip amb garanties
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL GIRONA
7
punts
ha sumat el Girona en els tres partits que Granell i Douglas han estat titulars amb el sistema 4-1-4-1.
Muniesa, Pere Pons, Borja i Aleix són els futbolistes destinats a ocupar els tres llocs del mig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)