3a divisió FEF

JOSE MANUEL ESNAL ‘MANÉ’

ENTRENADOR DEL FIGUERES 1985-87

“La prioritat no era pujar sinó no baixar”

L’objectiu del curs de l’ascens era pujar a 2a A?
Aquella temporada (85/86), es produïa una reestructuració de la 2a B i baixaven gairebé la meitat dels equips de la classificació. A Figueres el que no volien era tornar a tercera. La prioritat no era pujar sinó sobretot no baixar.
El títol de lliga i l’ascens s’aconsegueixen amb contundència. Què en destacaria, de l’equip que dirigia?
Era una plantilla compensada, amb qualitat i experiència. Un bloc interessant per poder mirar cap amunt. Ordenats, ràpids, sabien sortir a la contra i tenir la pilota quan calia. En defensa potser és a on calia estar més a sobre dels futbolistes. En conjunt es va fer una temporada molt bona, amb una magnífica plantilla. El premi de tot plegat va ser l’ascens.
La victòria contra l’Andorra (4-1) combinada amb l’empat de l’Alavés i la derrota del Burgos els va donar el títol. Què recorda d’aquell dia?
Volíem aconseguir-ho en aquell partit per poder-ho celebrar amb la nostra gent. Recordo una explosió molt gran d’alegria quan els resultats dels altres partits ens van permetre confirmar l’ascens.
Què va suposar la Unió per a vostè com a tècnic?
Va ser confirmar que podia ser entrenador professional. Venia a Figueres a fer un pas endavant i el vaig fer. El Figueres va pensar en mi perquè coneixia el grup del nord de 2a B, i el vincle va funcionar.
Ha mantingut el vincle amb el Figueres?
Em vaig casar amb una empordanesa, i passo els estius a Sant Pere Pescador. No al detall, però sí que estic al dia del que passa a Figueres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)