Territorial

Que comenci l’espectacle

Futbol de base. L’estadi de Vilatenim, a Figueres, és la seu aquest matí del tret de sortida del MIC 2019. En cinc dies es disputaran uns 900 partits repartits per molts punts de la demarcació

Tot està a punt. Després de 381 dies, la pilota tornarà a rodar aquesta tarda i fins diumenge en diversos punts de la demarcació gironina, i l’emoció del que es considera el mundial del futbol de base, el Mediterranean International Cup (MIC), serà ben present en trenta-cinc terrenys de joc de les nostres comarques. Abans que els i les futbolistes prenguin el protagonisme, però, Vilatenim serà el marc, aquest matí (11 h), de la cerimònia d’inauguració, en què, més enllà de poder veure desfilant tots els clubs participants, sempre hi destaca alguna sorpresa per poder estrenar un torneig de tant nivell com es mereix. Amb les entrades exhaurides, l’estadi figuerenc aplegarà uns 7.000 espectadors. Tot seguit es podrà gaudir del primer partit oficial: el Real Madrid juvenil –dirigit per tota una institució com l’exdavanter blanc Raúl– s’enfrontarà al Kaptiva Sports de Barcelona. A partir d’aquest moment, l’espectacle del millor futbol formatiu s’estendrà pels molts terrenys de joc que són la seu de partits. En aquesta edició, una de les novetats és que es fa créixer la categoria juvenil. Precisament en aquest nivell de la competició –el MIC inclou vuit categories masculines, una de femenina i l’Integra, dedicat a persones amb discapacitat intel·lectual–, és on el curs passat va saltar una de les sorpreses del torneig: el Llagostera i el Girona es van plantar en la final i, després de molta emoció, l’equip llagosterenc es va convertir en el primer i únic club gironí que ha alçat el títol al llarg de la història.

El desenllaç de la competició es viurà amb les finals, que es disputaran entre dissabte i diumenge segons la categoria, i amb els estadis de Palamós i Figueres com a centre. Com ja és habitual, els planters dels grans clubs del futbol europeu seran presents en el MIC i en aquesta dinovena edició s’hi estrenaran clubs procedents de l’Uruguai, Zàmbia, Kenya, Malta i l’Uzbekistan.

El VAR entra en acció

Un dels atractius d’aquest any serà l’aplicació de la tecnologia del videoarbitratge (VAR) en els duels de la categoria juvenil que es disputin a Lloret de Mar. El comitè d’àrbitres de la federació espanyola ha escollit el prestigiós torneig de futbol de base com a banc de proves perquè els àrbitres de la 2a divisió A facin les pràctiques en situacions reals. El curs que ve la categoria de plata del futbol estatal introduirà aquesta eina i els àrbitres s’han de formar.

PER RECORDAR

El Llagostera és l’únic club gironí que ha guanyat el MIC. Va ser el curs passat en juvenils

MAJORS D’EDAT

19
edicions
del MIC s’han disputat. La primera es va fer a Gran Canària i la resta, a la Costa Brava

TERRENYS DE JOC

35
seus
tindran els partits del MIC en aquesta edició. S’estrenen Vilablareix i Peralada

DES DE TOT ARREU

6.550
jugadors
prendran part en el torneig. Hi són presents 44 països dels cinc continents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)