Territorial

El Llagostera i l’Olot, a un pas de la nova copa

FEF. L’assemblea de la federació espanyola aprova el nou format de la competició, en què els garrotxins i els gironins tenen a prop la classificació

La negativa dels equips de la LFP –amb l’excepció del Barça i el Madrid– la setmana passada al nou format de copa que havia plantejat la federació va generar certa incertesa, però a l’assemblea general extraordinària de la FEF celebrada ahir es va aprovar que en la competició de la temporada que ve hi participaran 116 equips amb eliminatòries a partit únic fins a les semifinals. La decisió és ferma, però el president de la Lliga, Javier Tebas, ja ha avisat que impugnarà aquest nou format, així que hi haurà d’haver una resolució judicial abans de ser definitiu.

En la nova copa hi participaran els 20 equips de primera, els 22 de segona divisió A, 28 equips de segona divisió B –els set millors de cada grup excloent els filials–, 32 equips de tercera divisió –els 18 campions i els 14 segons amb millor coeficient– i 10 equips de territorial –sortiran després d’una prèvia entre els 20 campions de cada federació territorial–. Amb l’aprovació d’aquest nou format l’Olot i el Llagostera tenen molt a prop la classificació. Els olotins, amb 44 punts, són ara mateix el setè millor equip (no filial) a segona B, però encara hauran de remar per assegurar-se un lloc perquè els persegueix l’Eixea amb 42 –s’enfronten aquest dissabte–, mentre que el Llagostera, líder –fins ara el campió de tercera ja entrava–, també tindrà l’opció d’entrar si acaba segon.

La supercopa, a quatre

En la mateixa assemblea es va aprovar el nou format de final four en la supercopa d’Espanya entre els dos primers de primera divisió i els dos finalistes de la copa. A més, es va decidir que la temporada que ve començarà el 18 d’agost per als clubs de primera i segona divisió A i el 25 d’agost per als de segona B i tercera divisió.

Alan Baró podria acabar jugant

Diumenge en el partit contra l’Ebre el central de l’Olot Alan Baró va haver de deixar el terreny de joc per una fractura al nas. Les primeres exploracions, fetes sobre la gespa, preveien el pitjor, i és que semblava que es tractava d’una fractura amb desplaçament que obligaria el de Darnius a estar uns dos mesos de baixa. Les proves més exhaustives, però, van determinar que la fractura no és tan greu i que serà l’evolució el que marcarà el temps de baixa. Si hi ha la copa en joc, encara no es pot descartar que Alan Baró jugui algun dels últims partits de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)