El Llagostera s’assegura el campionat de lliga

3a divisió. El triomf a Ascó (0-3) posa els d’Alsina en el camí més directe per l’ascens per davant de l’Hospitalet. L’Horta entra en el sorteig com a tercer i el Prat, com a quart

No era pas una qüestió intranscendent el que hi havia en joc en la última jornada del grup català de la tercera divisió. Tot i arribar a la jornada 40 sabent els quatre equips que disputaran la promoció d’ascens i també els descendits, quedaven lluites col·laterals, com ara l’ordre en els quatre primers, o els possibles afectats pels descensos compensats. Finalment, el Llagostera ha guanyat per la via ràpida a l’Ascó (0-3) i s’assegura el primer lloc en detriment de l’Hospitalet (1-1) que necessitava el favor aliè però que ni tan sols ha pogut guanyar a casa al Reus B. Els riberencs seran segons. La tercera posició queda per l’Horta que ha fet la feina davant el Martinenc (3-1) tot i que no hi ha hagut amenaça real per part del Prat que ha perdut a domicili contra el Cerdanyola (1-0).

Els gols de Viale, Sascha i Èric han deixat el partit vist per sentència pel Llagostera a Ascó que ha celebrat amb contenció el primer lloc. L’objectiu de l’equip d’Alsina és l’ascens i avui coneixerà contra quin líder s’enfronta cara a cara per l’ascens a segona B.

En el bombo, dels segons i dels quarts, hi serà l’Hospitalet que ha acabat salvant un punt intranscendent amb un gol del capità Dani Fernández a les acaballes del partit.

L’Horta, que depenia de si mateix per acabar tercer, també s’ha assegurat el lloc amb les dianes de Domi, Pime i Ribelles i no ha tremolat quan Roland, de penal, ha escurçat distàncies a cinc minuts pel final. El Prat coneixia les notícies del Feliu i Codina i no s’ha desgastat en un partit que ha acabat en derrota per un gol de Cano, en el minut 12.

En la lluita per evitar els descensos compensats, el Castelldefels ha sortit victoriós gràcies al triomf contra l’Europa, per 3 a 0 amb gols de Cano i Èric. El Sants ha caigut una posició perquè tot just descansava aquesta jornada. Els barcelonins, amb el descens del Peralada, de moment baixen a primera catalana però un ascens d’un català a segona B, els salvarà.