2a divisió FEF

RAÚL GARRIDO

ENTRENADOR DE L’OLOT

“Si es vol créixer, continuaré, si no, haurem de reflexionar”

“Vam apostar per l’Olot i vam arribar a un compromís firmat, també moral i de paraula, que faríem un pas endavant important i és el moment de fer-lo”

“Estic en espera de confirmar si es manté la idea de créixer”

El pas endavant el vull fer amb l’Olot. Arriba un punt, però, que s’ha de valorar què volem fer i com ho volem fer

Raúl Garrido és la cara més visible del gran curs que ha fet l’Olot en el que era tot just la seva cinquena experiència a segona B. Els garrotxins han aconseguit la millor classificació al bronze (desens), han igualat el rècord de punts de la campanya 2014/15 (48) i s’han classificat per a la pròxima edició de la copa per mèrits classificatoris. Comença, doncs, un estiu per concretar la continuïtat de bona part de la plantilla i per posar fil a l’agulla al creixement del club, clau en la renovació de l’equip tècnic el gener passat.

Desè classificat amb 48 punts i accés per a la nova i reformada copa. Com qualificaria el curs de l’Olot?
La temporada és de notable alt. Hem fet uns números que reflecteixen l’objectiu que ens vam marcar en l’inici del curs. Veníem d’una situació d’angoixa i al límit i ens vam marcar la fita de créixer per evitar que es tornés a repetir.
Quin punt fort i dèbil atorgaria a l’equip durant el curs?
S’ha pogut veure una idea clara de joc amb un estil marcat i definit en el qual tots ens hem sentit a gust i hem cregut. Aquest estil ens ha fet ser molt competitius i en molts partits hem sotmès rivals que no eren gens fàcils i això té molt de mèrit. Els jugadors gaudien molt fent-ho i l’afició també veient-ho. Com a punt dèbil és evident que ens ha faltat culminar tot el bon joc i domini amb millors resultats.
Culminar el bon joc es refereix a fer més gols?
No m’agrada que només s’associï als davanters aquesta situació. En general ens ha faltat ser més ambiciosos en l’arribada a gol, però tant els davanters com la resta de l’equip. Ens ha faltat la capacitat de definir.
Contra l’Atlètic Balears al municipal hi va haver un abans i un després pel que fa a la proposta més definida i de bon joc?
Veníem de jugar a Badalona, un partit en el qual vam dominar molt el rival, però no vam culminar les ocasions que vam tenir. En aquell moment vaig pensar que havíem de fer un gir i potenciar els migcampistes bons que tenim. Opto pel que crec que l’equip té molt bo, els mitjos, i vam passar de jugar amb dos puntes a tenir un mig més per reforçar més la idea.
Va arribar al club el novembre del 2017 amb l’equip en descens i a l’UVI. El va salvar i aquest curs, permanència i classificació per a la copa. Ara què?
Jo també m’ho pregunto. És una bona qüestió i estic una mica expectant. Hem anat creixent i estic molt satisfet de tot el que s’ha fet. Agraeixo la implicació de tothom qui ha volgut evolucionar, tot i les dificultats. Arriba un punt que s’ha de valorar què volem fer i com ho volem fer. És un moment vital i ens hem de parar i pensar. Vaig renovar a l’hivern perquè hi havia una idea clara de continuar creixent i en aquesta idea em mantinc. Estic expectant per veure si la idea es manté i es vol fer un pas endavant.
Renovant va donar un vot de confiança i ara demana que es compleixin les promeses?
Haig de dir que en els moments en què vaig renovar vaig refusar propostes que podien ser interessants ja que vam arribar a un compromís firmat, i també moral i de paraula, que faríem un pas endavant important. Evidentment, també perquè estic a gust, tinc un reconeixement i em donen la confiança. Tot i tenir altres coses crec en el projecte i que farem passos endavant i ara és el moment de demostrar-ho.
Aquest pas endavant es fa amb la continuïtat de la plantilla. Hi ha marge de millora?
Sí que n’hi ha. La meva idea i la del club coincideixen en el fet que el bloc s’ha de mantenir i això és un punt important de força per a l’entitat, ja que aquesta plantilla està identificada i implicada. Entenem que s’ha de mantenir en la major part possible i s’haurà de completar.
La demanda no és exclusivament un augment de pressupost?
Es tracta d’una idea clara de voler créixer no només augmentant el pressupost, que evidentment és important, però també pel que fa a l’estructura i el fet d’enfortir el club tant al camp com a fora del camp. Tot va unit i aquesta és la idea que tinc. Estic esperant que es confirmi.
Després de fer-ho tan bé en els dos cursos a l’Olot, Raúl Garrido té propostes d’altres clubs?
Sí. No enganyaré ningú. Les vaig tenir quan vaig renovar al gener i les vaig refusar, i les tinc ara. No puc certificar al 100% que seré l’entrenador de l’Olot la temporada vinent. Vull veure si el club vol que jo sigui l’entrenador de l’equip.
Els bons resultats que ha aconseguit l’avalen en les seves demandes al club?
No és una qüestió d’exigir o no, sinó de complir un compromís que havíem adquirit. Llavors vaig refusar ofertes per continuar en un projecte en el qual crec. És el moment de dur-ho a terme i, si no es pot dur a terme, hauré de reflexionar. És molt senzill. Propostes n’hi ha hagut, no només per a mi.
Creu que la gent entendrà que vulgui fer un pas endavant?
El pas endavant el vull fer amb l’Olot. És el que vull fer veure a tot el món. Per això ens vam comprometre i vam apostar per l’Olot al gener. Evidentment hem de veure si l’aposta és recíproca com es va dir. Quan sapiguem si l’aposta és decidida, doncs endavant.
Alfredo, Pep, Aspar i Pujadas. Els joves són un actiu per al club i han donat un bon nivell?
Un dels objectius que em vaig marcar va ser donar protagonisme i minuts als joves. Ho hem fet bé perquè ells han donat una resposta positiva. Aquests quatre jugadors són un valor important del club i estic satisfet que això s’hagi produït. Era una aposta clara i decidida i crec que ha sortit força bé.
Li ha sorprès el gran rendiment de Pep Chavarría?
No m’agrada centrar-me en ningú individualment però és evident que un jugador que venia de tercera i sense experiència ha jugat més de 20 partits a un nivell alt i s’ha de lloar.
Tan important és l’actiu dels joves com tenir veterans que els ajudin a formar-se?
Hem aconseguit estructurar una plantilla molt equilibrada en aquest sentit. Hi ha veterans amb molta il·lusió i un comportament exemplar que han ajudat els joves a créixer. És un dels aspectes vitals pels quals hem tingut èxit. Jose, Alan, Hèctor Simón… han tingut un comportament exquisit que ha enfortit més el bloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)