3a divisió FEF

La recompensa és a tocar

Fase d’ascens a 2a divisió B. El Llagostera té aquesta tarda l’oportunitat de certificar el retorn a la categoria de bronze si sap fer bo el 2-0 de l’anada contra el Portugalete

El títol de lliga del grup català de tercera divisió i el gran rendiment al terreny de joc del Llagostera ja fan que la temporada al club del Gironès sigui de notable. El salt cap a la matrícula d’honor s’haurà de buscar aquesta tarda (19.30 h) al camp del Portugalete. I és que el conjunt llagosterenc té avui l’oportunitat de continuar ampliant la seva col·lecció de moments memorables de la seva curta però intensa història amb un ascens a segona divisió B. Un any després de caure del bronze, quan el cap encara pensava en el somni que havien sigut els dos cursos en el món professional, el Llagostera té a les seves mans oferir una altra alegria als seus aficionats i retornar al tercer nivell del futbol estatal.

Continuar remant

L’eliminatòria de campions, que dona l’accés directe a segona B, va tenir una primera part fa una setmana a Llagostera. El resultat al petit terreny de joc gironí va ser excel·lent: victòria per 2-0, cap gol en contra encaixat i la sensació d’haver fet una gran feina. L’escenari resultant, però, no genera ni un bri de confiança al tècnic Oriol Alsina, conscient que la bona temporada de llagosterencs i bascos s’explica principalment a través de la fortalesa de tots dos a casa. “Vam aprofitar el fet de jugar com a locals. En la primera meitat ens vam acostar a l’excel·lent i això serà complicat de repetir, sobretot perquè ara jugarem a fora. És un camp gran, de gespa natural i on el rival sap combinar molt bé el joc directe i la fortalesa física amb la qualitat i rapidesa dels seus extrems. Sabem a on anem, i si al Portugalete se li va fer incòmode jugar a Llagostera, jo el que vull és que no ens agafi per sorpresa el que el rival sap fer tan bé al seu estadi”, avisa Alsina, conscient que el conjunt groc-i-negre no ha perdut cap partit al costat de la seva gent, només ha cedit tres empats i hi ha encaixat cinc gols en contra en dinou enfrontaments.

Pel que fa al guió de la tornada, Oriol Alsina té clar quina ha de ser la mentalització dels seus jugadors: “Sortirem com si el resultat a Llagostera hagués sigut d’empat a zero. No volem anar a mantenir l’avantatge des d’una posició defensiva perquè si ho fas i la cosa es torça costa molt més reaccionar. No hem fet res, hem de sortir a competir al màxim i si podem guanyar molt millor.” En aquest sentit, l’entrenador dels gironins assegura que marcar un gol els ajudaria molt, “però en funció del moment que arribi tampoc seria definitiu”. “Segur que al cap del Portugalete hi ha l’objectiu de marcar quatre gols passi el que passi”, hi afegeix.

L’efecte Pitu

El duel de la setmana passada va deixar dues males notícies. D’una banda, l’expulsió de Pol Gómez, que, combinada amb l’altre moment negre de la jornada –la greu lesió de genoll de Pitu–, fa que la sala de màquines del Llagostera hagi de ser gairebé inèdita, amb Yeray i Maik Molist com a grans candidats a ocupar el mig del camp. L’estat de xoc que va suposar la baixa de Pitu en un primer moment, la plantilla l’ha intentat derivar cap a un argument de motivació més: “Amb la feina que hem fet tots junts durant tot l’any, als jugadors els sap greu que el líder del vestidor no hi pugui ser en el partit més important de la temporada. Pitu no només aporta qualitat, sinó que fa millors els companys, i segur que si assolim l’objectiu l’hi voldrem dedicar.” El lesionat Pitu i el sancionat Pol Gómez s’afegeixen a Maymí en la llista de baixes. Per contra, el Llagostera podrà visitar La Florida amb dues novetats respecte a l’anada: Bigas està a disposició del tècnic superada la fissura al colze, mentre que Eric Jiménez ja ha complert el partit de sanció.

LA PRÈVIA

No hi ha res fet. No vull que ens agafi per sorpresa cap de les coses que el rival ha demostrat que fa molt bé quan juga al seu terreny de joc
En l’anada no vam ser contundents a cap de les àrees, però nosaltres a casa som forts, generem més ocasions i encaixem pocs gols
En un camp gran, tenen possibilitats de fer joc directe i físic i també d’explotar el joc dels extrems
Oriol Alsina
Entrenador del Llagostera
El partit serà igualat ja que els dos equips dominem diferents registres, estem preparats
Ezequiel Loza
Entrenador del Portugalete

L’afició del Llagostera, a La Florida

El Llagostera jugarà a fora de casa i segur que ho farà en un clima ben hostil. De fet, els tres clubs de l’Ezkerraldea –la part esquerra de la ria de Bilbao– que estan jugant per pujar de categoria han signat un acord perquè tots els seus socis puguin anar a veure els partits que juguin a casa els seus veïns de manera gratuïta. En concret, es tracta del Barakaldo –que juga per pujar a segona A contra l’Hèrcules–, el Sestao River –que aspira a l’ascens a segona B i juga contra el Toledo– i el Portugalete. En aquest escenari, el Llagostera sap que no estarà sol i un centenar d’aficionats blau-i-vermells seran al seu costat a La Florida. El club gironí ha organitzat un autocar i les 80 places s’han omplert. D’altra banda, també hi haurà seguidors que es desplaçaran al País Basc en cotxe particular per viure el que pot ser un nou ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)