2a divisió FEF

Encaminats a la trencadissa

2a divisió B. L’acord de filiació entre el Girona i el Peralada té els dies comptats, ja que el club de Montilivi executarà la clàusula de rescissió unilateral que existeix en cas de descens empordanès

Que l’acord de filiació entre el Girona i el Peralada s’aguantava d’un fil era un secret de domini públic entre els aficionats dels dos clubs. El doble descens dels dos primers equips dels clubs afiliats va obrir un nou capítol en la relació particular. Des que les dues entitats van segellar un acord de filiació l’estiu del 2016, amb el Girona a segona A i el Peralada a tercera, la convivència entre les dues parts ha tingut algun episodi de crisi que acabarà definitivament amb ruptura en els pròxims dies. L’estiu del 2017 la filiació ja va trontollar amb l’ascens frustrat dels empordanesos a segona B. La compra d’una plaça al bronze ja amb el Girona a primera va enfortir els vincles de nou, però en l’assemblea del Peralada celebrada el 23 de juliol es va donar a conèixer una clàusula de rescissió imposada pel club de Montilivi. Els gironins van voler posar en l’acord que, en cas que el Peralada baixés a tercera i el Girona C competís a primera catalana –va pujar-hi el 2018–, podria trencar el vincle de manera unilateral, la situació que precisament es donarà la campanya vinent.

En mans del Girona

El club blanc-i-vermell serà qui decidirà el futur de l’acord de filiació, però amb el nou escenari amb l’equip a segona A, potenciar el Girona C, el seu equip dependent i no pas el Peralada com a filial –equip patrocinat– entraria en “l’estructura coherent” que va anunciar el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, en la roda de premsa que va fer fa escassos dies a l’estadi de Montilivi.

En tot cas, els dubtes s’han d’esvair en breu, i és que, tant els drets del cos tècnic comandat per Chicho Pèlach, com els de tots els jugadors amb contracte, estan controlats pel Girona, que haurà de negociar i desvincular-se amb gairebé tots ells.

EN L’ÚLTIM ACORD

El Peralada ja va dir el juliol del 2017 que el Girona havia obligat a posar una clàusula de sortida

LA CLÀUSULA

Es podia trencar l’acord si baixava el Peralada a 3a i el Girona C competia a 1a catalana

Assemblea el 16 de juny a Peralada

El Peralada va convocar ahir una assemblea extraordinària al municipal pel diumenge 16 de juny a les 12.00 h. El club de l’Alt Empordà vol comunicar als seus socis i sòcies l’estat de l’acord de filiació amb el Girona i serà llavors quan segurament informarà que aquest queda en paper mullat i que els de Montilivi fan efectiva la clàusula de rescissió. Abans de l’acte, els acords de confidencialitat de les dues parts impedeixen una comunicació oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)