Un retorn per la via ràpida

El Llagostera fa valer el 2-0 de l’anada i amb un empat a un a Portugalete confirma la tornada a la 2a divisió B

L’equip d’Alsina va saber portar el duel on li interessava i mai va témer per la remuntada rival

Portugalete 1 Llagostera 1

PORTUGALETE:Mediavilla, Yaser (Axel, 60’), Moya, Artabe (Juanfran, 75’), Cubería, Arbeloa, Txopi, Ukerdi, Infante (Ito, 60’), Bonilla i Galder.LLAGOSTERA:Marcos, Aimar, Lucas Viale, Amantini, Maynau, Yeray (Cunill, 85’), Maik Molist, Crespo, Moussa (Eric Jiménez, 67’), Gil Muntadas (Marc Medina, 86’) i Sascha.GOLS:0-1 (76’) Crespo. 1-1 (93’) Bonilla.RESULTAT A LLAGOSTERA:2-0.ÀRBITRE:Irurtzun Artola (col·legi navarrès)T.G.:Galder (21’), Arbeloa (55’) i Txopi (65’) del Portugalete, i Aimar (13’), Lucas (28’), Amantini (51’), Maik (71’) i Sascha (87’) del Llagostera.INCIDÈNCIES:2.000 espectadors a La Florida de Portugalete. Els jugadors del Llagostera van sortir al camp amb una samarreta de suport a Pitu. Es va guardar un minut de silenci en record de José Antonio Reyes.

El Llagostera ha agafat el camí més recte cap a la 2a divisió B. Si fa tot just un any els del Gironès es lamentaven per haver perdut la fase de permanència a la categoria de bronze del futbol estatal a Lizarra, ahir, els futbolistes d’Oriol Alsina van poder celebrar el retorn al tercer graó del futbol estatal. Portugalete s’afegeix a una llista de rivals que en els últims anys han patit l’idil·li blau-i-vermell amb les promocions d’ascens. I a més, el Llagostera ho fa per la porta gran, ja que tot i no poder guanyar en un terreny de joc on no ho ha fet ningú aquest curs, sí que va mostrar una maduresa i solidesa que li van permetre patir ben poc sobre la gespa. La divisió de bronze ja espera el Llagostera la temporada que ve.

El guió d’entrada va ser l’esperat, i el Portugalete, esperonat per la multitud, va sortir amb força a la gespa de La Florida. De fet, en el primer minut, l’equip jarrillero ja va disposar d’un córner que Moya va poder rematar de manera clara però desviat. La pilota aturada va ser l’argument principal dels locals en l’arrencada, i les arribades –tímides però directes a l’àrea de Marcos–, es van repetir durant el primer quart d’hora de joc: una falta lateral que no va poder connectar cap davanter del Portugalete (7’), i un cop de cap tou de Galder (8’) van ser els avisos més destacats. Per part llagosterenca, la consigna inicial era clara, i els d’Oriol Alsina ho van executar a la perfecció: que no passés absolutament res. En defensa, Amantini i Viale van treballar bé i van evitar que Marcos hagués d’entrar en joc, i a l’hora d’atacar, la pilotada directa buscant Sascha va perdre protagonisme en benefici de les fiblades a la contra de Moussa i Crespo, principalment. La realitat, però, va ser que els del Gironès van posar pocs problemes al rival. Al descans s’hi va arribar amb un Portugalete que tenia el control del joc, però que no feia trontollar els fonaments de l’avantatge llagosterenc.

El primer a colpejar en la represa va ser el Llagostera. Amantini va servir en llarg una falta des del seu propi camp, Sascha la va abaixar a l’interior de l’àrea i Crespo, amb tot a favor des del punt de penal va enviar la pilota al travesser (47’). Si en la primera meitat el Portugalete va portar descaradament el pes del partit, en la segona el protagonisme va estar més repartit. Yeray i Maik van carburar millor al centre del camp, i això es va traduir en més força per part visitant.

Descompressió final

El Llagostera es va saber adaptar millor al cansament i al pas dels minuts, i com fruita madura, el gol que tancava el seu salt a la 2a divisió B va arribar. Això sí, es va fer esperar, ja que com a Cerceda fa vuit anys, la diana de la tranquil·litat es va materialitzar al límit del darrer quart d’hora de joc. Eric, amb les cames fresques, va recuperar i va posar una pilota a l’àrea, on Crespo, aquest cop sí, va perforar la porteria de Mediavilla (76’).

Amb el gol, la descompressió va arribar a les grades –amb eufòria visitant i decepció local–, com a la gespa. Bonilla va empatar (93’) però va ser anecdòtic. La notícia era ben clara: el Llagostera torna a 2a B un any després.

BENVINGUDA GRISOR

En el descans, la millor notícia per al Llagostera és que a la gespa no havia passat res

CREIXEMENT

El Llagostera va ordenar les idees en el descans i va guanyar força en la segona meitat

UN NOM DECISIU

Crespo va ser protagonista com en l’anada amb un gol que lligava l’ascens a 2a B

DEDICATÒRIA

Equip i afició van dedicar l’ascens a Pitu i a Maymí, que han tingut greus lesions

Amb dos canvis obligats en l’onze

El Llagostera va triar el camí de la continuïtat en l’equip inicial per afrontar la tornada del duel de fase d’ascens a 2a divisió B a Portugalete. De fet, Oriol Alsina només va fer dos canvis en l’onze però van ser significatius i per obligació. Significatius perquè es van concentrar en la sala de màquines de la plantilla, el mig del camp, on van actuar Maik Molist i Yeray. L’entrada de l’osonenc i el sabadellenc es va produir per la lesió de Pitu i l’expulsió de Pol Gómez en l’anada, els dos futbolistes que han monopolitzat el doble pivot durant la temporada. Pel que fa al rival, el Portugalete, Ezequiel Loza també va tocar poc el seu equip respecte a l’anada: només va fer una modificació deixant Axel a la banqueta i fent entrar Infante.

Color blau-i-vermell a la grada

El Llagostera no va estar sol a La Florida i l’horari del partit –dissabte a la tarda–, així com la distància assequible amb el País Basc van fer que un bon grapat de seguidors llagosterencs donessin suport als seus jugadors des de les graderies. Des del club es va organitzar un autocar que es va omplir, i a la setantena d’aficionats que van triar aquesta opció per viatjar se li’n van afegir una vintena més que van fer el trajecte amb vehicles particulars. Els aficionats i aficionades llagosterencs es van fer sentir enmig dels milers d’espectadors locals. Acompanyant l’equip del Gironès a Portugalete també hi havia la presidenta Isabel Tarragó i el vicepresident de la FCF i delegat territorial a Girona, Jordi Bonet.