3a divisió FEF

Un ascens més a la col·lecció

Mèrit. L’èxit a Portugalete suposa el vuitè salt de categoria del Llagostera dels darrers anys. De la mà d’Oriol Alsina, els del Gironès han convertit en un hàbit habitual assolir ascensos

L’ascens a 2a divisió B que va assolir, dissabte, el Llagostera suposa el vuitè salt de categoria dels darrers 21 anys. Un èxit fàcil de dir, difícil de fer i encara més complicat d’entendre si es posa l’accent en el fet que l’ascensor futbolístic ha permès als del Gironès passar de les categories més baixes del futbol regional a tastar una categoria professional com la 2a divisió A. Precisament fa una dècada, en la temporada 2008/09, el Llagostera celebrava per primera vegada treure el cap des de les categories territorials catalanes a les estatals, ja que s’assolia la tercera divisió. En aquest nivell, els d’Alsina han competit en tres ocasions i en dues han pogut celebrar el títol de lliga i l’ascens al tercer graó del futbol estatal.

Els èxits del Llagostera van sense cap dubte de la mà de l’alma mater del projecte: Oriol Alsina. Va canviar la gespa per les banquetes l’estiu del 1997, i aquell primer curs ja va aconseguir un primer repte en el club llagosterenc: deixar el pou de la 3a regional per pujar a 2a regional. Amb un parèntesi a Cassà, on també va assolir un ascens, l’idil·li dels blau-i-vermells amb els canvis de categoria va començar el curs 2004/05 en el penúltim nivell del futbol català. A partir d’aquí, èxit rere èxit fins a tocar el sostre de la LFP del 2014 al 2016. Els darrers tres cursos, també hi ha hagut patacades en forma de descensos, una caiguda que s’ha pogut frenar aquesta temporada amb una plantilla que ha excel·lit en la lliga i ho ha rematat en l’eliminatòria de campions.

Créixer en la dificultat

Un dels integrants de la plantilla actual que ha viscut més èxits els darrers anys és Aimar. Arribat a Llagostera molt jove, a Portugalete celebrava i gaudia de l’ascens com fa vuit anys també ho feia a Cerceda: “Respecte dels anteriors ascensos que he viscut, diria que aquest ha estat més dur. Hi va haver un moment que el líder de la lliga ens va marxar a molts punts de distància, i quedar primers amb l’avantatge que això dona per pujar es veia molt llunyà. Aconseguir finalment el títol va ser una gran injecció de força, i crec que s’ha vist traduït en dos gran partits en l’eliminatòria de campions”, apuntava tot just acabar el duel al País Basc. Amb la seva experiència, Aimar remarcava que tornar a pujar després d’un descens mai no és fàcil: “Encara que facis una plantilla potent, hi ha moltes variables. En el nostre cas, la clau és que s’ha construït una gran pinya de jugadors tant dins com fora del camp.”

Més celebració?

Després del partit, l’equip va tornar amb autocar cap a Llagostera. Al vehicle, l’ambient festiu ja hi va ser present, però ara cal veure si la celebració tindrà un nou capítol a la població del Gironès. En les ocasions que l’èxit va arribar a casa, es va improvisar una rua amb tractor i l’Ajuntament, ara embrionari després de les eleccions, va rebre la plantilla.

EL PROTAGONISTA

TEMPORADA 1997/98
Ascens de 3a regional a 2a regional
TEMPORADA 2004/05
Ascens de 2a regional a 1a regional
TEMPORADA 2005/06
Ascens de 1a regional a preferent
TEMPORADA 2007/08
Ascens de preferent a 1a catalana
TEMPORADA 2008/09
Ascens de 1a catalana a 3a divisió
TEMPORADA 2010/11
Ascens de 3a divisió a 2a divisió B
TEMPORADA 2013/14
Ascens de 2a divisió B a 2a divisió A
TEMPORADA 2018/19
Ascens de 3a divisió a 2a divisió B
La clau de l’èxit és que s’ha construït un gran bloc, tant dins com fora del terreny de joc
Aimar Moratalla
jugador del llagostera
Aquest ascens ha estat més dur que els altres que havia viscut. Se’ns va complicar molt la situació, però vam reaccionar a temps
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)