3a divisió FEF

A la segona, encara més lluny

Promoció d’ascens a 2a divisió B. Després de derrotar el Ceuta, el Prat haurà d’afrontar un altre desplaçament llarg en l’eliminatòria que l’enfrontarà al campió canari, el Tamaraceite

Primer Ceuta i ara Gran Canària. El Prat haurà de tornar a afrontar un llarg viatge en la segona fase de la promoció d’ascens, que l’enfrontarà al Tamaraceite, el campió del grup canari, que en l’eliminatòria dels primers classificats va perdre contra el Penya Deportiva de la manera més cruel possible. I és que els de Gran Canària tenien l’ascens a tocar, però un penal en el temps afegit va dur l’eliminatòria a la pròrroga i allà el seu rival va acabar de decantar el duel al seu favor.

“L’únic avantatge que veig de jugar l’anada a casa és que, si aconseguim començar forts i marcar aviat, ells es poden enfonsar tenint en compte la decepció tan recent que han rebut. Ja no disposen d’aquella xarxa de seguretat que tenien en l’eliminatòria de campions i hem d’intentar que ho paguin”, explica el tècnic potablava, Pedro Dólera, que lamenta la mala fortuna en el sorteig, que dificulta de nou el desplaçament d’aficionats. Tot i això, passada l’odissea fins a Ceuta –l’equip va sortir dissabte a la matinada i va arribar tot just ahir al migdia–, tot sembla fer baixada per al Prat davant un viatge directe en avió i reforçat per la classificació i la imatge mostrada en la primera fase. “Fa un mes semblava que érem una banda, però ara tampoc ens podem pensar que ho tindrem fàcil. Si ens relaxem, ho pagarem”, avisa Dólera, que assegura, això sí, que el seu equip “competirà”.

D’ascens en ascens

“Si són campions és que alguna cosa tenen”, afirma el tècnic potablava, preocupat per evitar tota relaxació que pugui provocar un rival sense gaire nom ni trajectòria en les promocions d’ascens. De fet, el Tamaraceite ha complert tot just la seva quarta temporada a tercera, però el seu objectiu es ser-hi ben pocs anys més. Presidits per Héctor Ramírez, germà del president de Las Palmas, el conjunt canari ha encadenat des de la seva arribada tres ascensos seguits. “Quan el president va agafar les regnes, l’objectiu era pujar a segona B en quatre anys i van pel bon camí. Tenen un pressupost molt superior al de la resta dels equips de la tercera canària”, explica l’expreparador del Prat, Manolo Márquez, un entrenador que té un nexe d’unió amb els dos equips. I és que el tècnic del Tamaraceite, Chus Trujillo, va ser ajudant de Márquez a les files del filial de Las Palmas. “Són el típic equip canari, amb gust per tenir la pilota i atacar”, hi afegeix el barceloní sobre un conjunt que disposa de futbolistes experimentats i amb passat en el futbol professional, com ara David González (37 anys), López Silva (36) i Aythami Álvarez (30).

LES FRASES

Si aconseguim començar forts, ells es poden enfonsar després de la decepció rebuda en l’eliminatòria de campions

A L’ALÇA

Sense trajectòria ni passat en la categoria, el conjunt canari acumula tres ascensos seguits
Si ens relaxem, ho pagarem. Fa un mes estàvem fatal, però ara no podem pensar que serà fàcil
Pedro Dólera
entrenador del prat
Tamaraceite
Població:
Tamaraceite (Gran Canària).
Any de fundació:
1966.
Historial:
4 temporades a tercera divisió.
Estadi:
Municipal Juan Guedes.
Twitter:
@UDtamaraceite.
President:
Héctor Ramírez.
Entrenador:
Chus Truijllo.
Dades 2018/19:
Campió amb 67 punts. 18 victòries. 13 empats. 7 derrotes. 61 gols a favor i 33 en contra.
Pitxitxi:
Eros (13 gols).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)