3a divisió FEF

La força de la segona línia

Fase d’ascens a 2a B. Sense tenir la condició de fixos durant la temporada, Crespo, Maik, Maynau i Yeray han assolit un protagonisme molt destacat en els duels contra el Portugalete

El Llagostera ha assolit l’ascens a segona divisió B i ho ha fet en un escenari en què les lesions i les sancions han complicat un repte ja per si mateix molt difícil. La resposta de tota la plantilla davant les adversitats, però, ha estat de matrícula d’honor i diversos futbolistes que durant el curs no han gaudit de la condició d’indiscutibles han fet un pas endavant i fins i tot han estat decisius a l’hora de complir l’objectiu de pujar de categoria.

Un dels casos més destacats és el de David Crespo. El balear ha anat guanyant presència al terreny de joc amb el pas de la temporada, i la seva explosió ha arribat en l’eliminatòria contra el Portugalete, en què s’ha convertit en el protagonista absolut marcant el gol que inaugurava el marcador en l’anada jugada a Llagostera, i transformant la diana que certificava l’èxit en la tornada disputada a La Florida. “Estic molt content de com han anat les coses. No havia jugat gaire d’extrem, i l’entrenador m’ha donat l’oportunitat en aquesta posició durant la fase d’ascens. La millor manera d’agrair-li la confiança ha sigut marcant dos gols. Estic content pel meu rendiment però sobretot pel premi que ha assolit tot l’equip”, remarcava Crespo tot just acabar el partit al País Basc, conscient que el pas del lateral a l’extrem havia potenciat la seva vessant ofensiva.

Sense titubejar

El pas endavant a l’hora d’assumir responsabilitat també s’ha produït al mig del camp, on Maik Molist i Yeray van haver d’agafar el relleu d’una sala de màquines molt consolidada com era la parella formada per Pitu –lesionat de gravetat en l’anada– i Pol Gómez, sancionat per al duel de tornada. En el cas de Maik, el seu bon estat de forma estava contrastat durant el curs –34 partits jugats i 1.664 minuts acumulats–, però el dubte era saber com reaccionaria el físic de Yeray, molt castigat per les lesions al llarg de la temporada. El futbolista sabadellenc, que feia tretze partits que no era titular, va ser una peça clau de l’engranatge defensiu dels llagosterencs en el decisiu enfrontament al País Basc.

La intermitència també ha estat una característica en la temporada de Maynau. El polivalent futbolista ha alternat el joc al lateral esquerre –on Bigas ha estat el propietari titular de la posició– amb la ubicació a l’extrem, però gairebé sempre actuava com a revulsiu o retoc necessari amb l’enfrontament ja en joc. La seva situació també va canviar amb la lesió de colze de Bigas, que no li ha permès estar a disposició de l’entrenador durant tota la fase d’ascens. Maynau va ser l’encarregat de tancar la banda esquerra del Llagostera, i el seu rendiment també s’ha acostat a l’excel·lent tant en l’anada –en què l’equip del Gironès no va rebre cap gol– com en la tornada –en què va tenir a ratlla els rivals en un camp de grans dimensions–. En l’èxit del Llagostera, l’aportació dels menys habituals just en el moment més decisiu del curs ha estat clau. El benefici de tenir tota una plantilla ben motivada.

Frase
Nom
càrrec

ELS PROTAGONISTES

Frase
Nom
càrrec
Més que un equip som una família i ho hem demostrat donant-ho tot per tots a la gespa
David Crespo
Jugador del Llagostera
Els jugadors que potser no havien jugat gaire han fet un pas endavant. Estic molt satisfet
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Havia jugat poc a l’extrem, i la millor manera de tornar la confiança ha sigut marcant dos gols que són importants per a tot l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)