3a divisió FEF

La presència del Peralada a 3a no està assegurada

3a divisió. El club xampanyer està en una delicada situació econòmica i sense un bon acord amb el Girona podria acabar renunciant a la categoria

Abans que es faci oficial la ruptura de l’acord de filiació entre el Girona i el Peralada ja comencen a aparèixer sobre la taula les primeres conseqüències que pugui suposar. La que s’ha de resoldre de manera més immediata i que més rellevància tindrà per al conjunt xampanyer és quin serà el futur a curt termini del Peralada. En aquest sentit, des del club s’espera competir sí o sí la temporada que ve a 3a divisió, la categoria que correspon a l’entitat de l’Alt Empordà després del descens de 2a B. De fet, amb aquesta idea treballen el director esportiu, Nitus Santos, conjuntament amb el nou entrenador, Albert Carbó.

La realitat del Peralada, però, és molt més complicada, i és que, després de tres anys de relació amb el Girona, ara haurà de fer front a les despeses que suposa un primer equip amb recursos propis. El gran problema és que la situació econòmica del club no és la idònia i el cost que suposa mantenir l’equip a 3a divisió no és baix. De fet, ara per ara l’economia del Peralada sembla que no li permetria fer front a la categoria i que hi hauria de renunciar per inscriure’s a1a catalana o, fins i tot, a 2a catalana. Tot i que amb aquesta situació, lògicament, s’han disparat totes les alarmes al club, després del trencament de la filiació el Peralada no té cap intenció de renunciar a 3a en les pròximes hores ni en els pròxims dies, i és que l’entitat encara és optimista. Des del club es confia que els termes que s’estan negociant amb el Girona per elaborar els acords de la ruptura de la filiació faran canviar aquesta situació i permetran que el Peralada pugui acabar inscrivint-se a tercera divisió i competir-hi amb normalitat.

De moment, però, tots els escenaris es mantenen oberts i fins que no acabi la negociació amb el Girona el Peralada no podrà prendre una decisió amb totes les conseqüències. La data límit, però, és el diumenge 16 de juny, i és que el club farà una assemblea de socis on s’explicarà la situació del club i la relació de la filiació amb el Girona i dels acords a que s’ha arribat.

El Girona C, molt pendent

Qui estarà molt pendent del que decideixi el Peralada són els equips de 1a catalana que es podrien veure beneficiats per una vacant a la categoria. Però en aquest escenari també entra en joc el Girona C –que serà Girona B el curs que ve–. I és que si el Peralada renuncia a la categoria, el filial gironí podria tenir una via per accedir a 3a, i és que el que impedeix ara el seu ascens encara que guanyi la promoció és precisament el Peralada. Per tant, si els xampanyers hi renuncien s’obriria un nou escenari i s’hauria de veure la resolució de la federació catalana i l’espanyola, que de moment només ha dit que no poden coincidir la temporada que ve. La FEF també va avisar que el Girona no podia fer renunciar el Peralada per quedar-se la plaça; però, un cop trencada la filiació i si el Girona C obté l’ascens per mèrits esportius, que el Girona B el curs que ve jugui a 3a divisió és una possibilitat.

ALARMES

En la situació actual, els costos de jugar a 3a divisió no es podrien assumir

TOT PER DECIDIR

Si el Peralada renuncia a 3a, no es pot descartar que el Girona C acabi pujant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)