Girona

“Això a Anglaterra no passa”

Pep Guardiola. El tècnic del City parla de l’operació Oikos i envia un missatge a Javier Tebas: “Ho solucionarien [a Anglaterra] en un o dos mesos i no deixarien que la cosa quedés diluïda en el temps”

El tècnic del Manchester City, Pep Guardiola, va ser clar i contundent a l’hora de valorar l’operació Oikos, la presumpte trama d’apostes en el futbol que podria comportar conseqüències tan a la primera divisió del futbol estatal com en les carreres d’alguns futbolistes professionals. Des de la distància del seu dia a dia però bon coneixedor dels estaments que regulen el futbol a Espanya i a Anglaterra, l’entrenador citizen va posar cara a cara aquestes dues realitats: “Desitjo que s’aclareixi tot plegat. La sort que tinc és que a Anglaterra això no passa. I us ho dic jo, no passa.” Més enllà de la contundència de la sentència, Guardiola va anar més enllà en la gestió i la solució del possible conflicte: “I si passés, en un mes o com a molt en dos s’ha solucionat. No deixarien que la cosa quedés diluïda en el temps”, va afirmar, deixant entendre que quan hagi passat l’interès inicial dels mitjans, la possible causa i la solució o no del cas anirà per llarg, quedarà en un calaix i probablement caigui en l’oblit.

L’ex entrenador del Barça també va deixar ben clar qui ha d’assumir la responsabilitat a l’espera que la justícia resolgui les causes que s’han obert. I per fer-ho va fer gala de la seva ironia: “Estic segur que la federació i el senyor Tebas, que sempre està preocupat pel que passa a Anglaterra –fent referència a les acusacions que el dirigent de la LFP va fer contra el City el setembre de 2017–, s’involucraran en l’assumpte, i si ha passat alguna cosa prendran mesures i aplicaran la llei. Confio molt en el senyor Tebas”, va concloure.

Un pas enrere

En el seu pas pel torneig de golf Costa Brava Legends Trophy que s’està disputant al PGA i on també hi participa el director de futbol del City, Txiki Begiristain, Guardiola va valorar la temporada del Girona: “El descens l’he viscut amb tristor, perquè tenien la permanència a tocar. Van fer un mal final de temporada pel que fa als resultats. Per l’amistat que m’uneix a Eusebio i a molta gent del Girona, com el meu germà, doncs em sap greu”. En aquest sentit, el preparador del campió de la Premier League va fer evident que l’afició i el club gironí han gaudit d’una experiència espectacular entre els millors aquests dos últims anys, i després de la patacada que suposa el descens, caldrà demostrar maduresa per assolir de nou l’objectiu de tornar a primera divisió: “El lloc del Girona al llarg de la seva història ha sigut més a segona divisió que a primera, i fins i tot més a segona B. Això de l’esport és meravellós, i ara han fet un pas enrere que cal que aprofitin per tornar a fer un bon equip i tornar a pujar.” En el futur del club gironí, Guardiola va destacar un nom, el de Quique Cárcel: “Segur que faran una bona plantilla per intentar fer el salt de nou perquè hi ha Quique Cárcel, un dels millors secretaris tècnics que hi ha avui en dia. Estic segur que ocuparan la part alta, i si no aconsegueixen l’ascens el proper any, doncs el següent, i si no, el següent. Estic segur que arribarà una nova oportunitat per tornar a primera divisió.”

Suport ‘citizen’

Un altre aspecte que a dia d’avui és una incògnita i que Guardiola també va valorar al PGA de Caldes és la relació entre el Girona i els jugadors que el City vol foguejar en altres clubs del seu cercle de confiança. En els dos cursos a primera divisió noms com Maffeo, Aleix Garcia, Patrick Roberts o Douglas Luiz han crescut amb protagonisme desigual a Montilivi, però ara, amb l’equip gironí a segona divisió A potser caldrà replantejar el perfil de futbolistes i la manera que arriben des del club anglès: “Per part del City crec que no canvia l’escenari, i ens intentarem involucrar el màxim possible si realment el Girona ho necessita. Però també crec que ells per si sols tenen recursos per tirar endavant. Estic convençut que faran un bon equip i podran competir per ocupar la part alta de la classificació”.

Des de l’estiu del 2015, el City ha cedit fins a onze futbolistes a Montilivi. Entre tots ells hi ha hagut casos diversos: des de noms com Sobrino o Lejeune –que no van vestir mai la samarreta citizen–, fins d’altres com Douglas Luiz, que hi va fer la pretemporada.

QUIQUE CÁRCEL

“Es un dels millors secretaris tècnics que hi pot haver avui i farà un bon equip”

EL CITY I EL GIRONA

“Per part del City, l’escenari no canvia, i si ens necessiten ens hi involucrarem”

EL DESCENS

“L’he viscut amb tristor. Ara cal fer un bon equip i estic segur que tornaran a intentar pujar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)