3a divisió FEF

XAVI AGUSTÍ

ENTRENADOR DEL FIGUERES

“La feina de tots explica l’èxit final”

“Volem un equip competitiu, que es consolidi a tercera i si pot ser que arribi al final amb possibilitats de lluitar a la zona alta”

Romero, Canal, Ritxi i Vilanova han fet una gran feina. El que ha passat és difícil de valorar perquè no ha sigut fàcil per a ningú

Xavi Agustí va agafar l’equip en plena crisi de resultats al febrer, i després de tretze partits a la banqueta, l’equip va aixecar el vol i va assolir la permanència amb cert marge de seguretat. Ara, l’entrenador empordanès ja està centrat en la confecció del nou projecte.

L’arribada a la banqueta del Figueres no devia ser còmoda.
La situació era complexa. L’equip estava en una dinàmica negativa de resultats, i en aquell debut teníem una manca d’efectius per lesió i sanció important. El cert és que en el primer partit no vam poder competir gaire contra un rival molt fet com el Reus B. A partir d’aquesta derrota, i aprofitant que vam tenir l’aturada de quinze dies de lliga, ens vam posar a treballar molt, i crec que en el següent duel ja es va veure un Figueres diferent, convençut que podia revertir la situació. Un cop acabat el curs, estic satisfet de com han anat les coses. Els bons resultats han arribat i s’ha fet amb una proposta de joc de combinació a la qual mai hem renunciat.
En les últimes nou jornades, només una derrota. Aquí s’ha lligat la permanència però ha calgut molta feina...
Cal recordar que la permanència també s’aconsegueix gràcies al treball de Joan Esteva. Amb ell també es van sumar molts punts de cara a l’objectiu. El futbol, però, fa que uns plantejaments que a l’inici funcionaven de cop s’encallin i es va decidir fer un relleu a la banqueta. La suma de la feina de totes les parts explica la salvació i l’èxit final, i sobretot l’esforç d’uns futbolistes que sempre hi van creure i van tirar endavant una situació que no era fàcil.
Gestionar la plantilla no deu haver estat fàcil, sobretot per les nombroses lesions...
A l’equip hi va haver alguna lesió important i de llarga durada a l’inici. La de Joan Pons ha sigut la més destacada pel que ens podia aportar. També s’hi va afegir la del porter Àlex Campos, i a partir d’aquí diverses lesions musculars ens han anat castigant durant tot el curs. És complicat buscar una explicació. Crec que els mals resultats i l’ansietat per fer-ho bé també van generar estrès a l’equip, un terreny apte perquè apareguin més lesions del compte i fins i tot més expulsions i sancions. En el nostre tram a la banqueta vam tenir la lesió d’Hostench, però crec que amb molt treball també es va aconseguir que els jugadors tinguessin més regularitat en l’apartat físic.
L’assignatura pendent ha estat el gol?
Crec que en el tram final hem millorat força des del punt de vista golejador. Hem generat moltes ocasions, potser no hem materialitzat prou però no ens podem queixar dels registres assolits, sobretot cap al final. Pel que fa a puntuació, la millora de l’encert també s’ha notat. Sempre es vol millorar l’efectivitat, però cal veure d’on veníem. S’ha anat millorant la confiança al terreny de joc i també s’ha crescut en l’apartat golejador.
No continua la columna vertebral de l’equip (Romero, Canal, Vilanova i Ritxi). Com ho ha viscut com a tècnic?
Són quatre jugadors que des del punt de vista esportiu i de lideratge han fet una gran feina a Figueres. No és un tema esportiu, sinó que no hi ha hagut una entesa entre les parts als despatxos. És complicat valorar-ho perquè segur que no deu haver sigut una situació fàcil per a ningú.
Què ha demanat prioritzar a l’hora de reforçar l’equip?
Estem en aquest apartat. Estem fent renovacions i contactant amb jugadors que són interessants per a nosaltres, i el que volem és una plantilla de 21 efectius. El cos tècnic ja havíem fet un treball previ de planificació de la temporada que ve per si continuàvem. Gràcies a aquesta feina i a la informació recollida, més l’aportació que farà Javi Salamero, ens trobem que tenim moltes possibilitats a sobre la taula i podem valorar quines ens convenen més.
El Figueres 2019/2020 ha d’aspirar només a la permanència?
L’objectiu és el mateix que el de la temporada passada, però a vegades en el futbol les coses no surten com esperes. El plantejament és fer un equip competitiu, que es pugui consolidar a tercera en una zona còmoda. La il·lusió seria que en el tram final aquesta plantilla tingui la possibilitat d’enganxar-se en la lluita per entrar a la fase d’ascens. Com dic, però, des de la il·lusió i l’ambició, mai des de la pressió. Tenim clar que una lliga no és un esprint, sinó una cursa de fons. A nosaltres mateixos ens va costar arrencar en els primers partits, però al final el resultat ha sigut positiu. Cal paciència, saber de quins mitjans disposem, i crec que amb una plantilla amb molta fam, il·lusió i capacitat de treball es poden fer grans coses a tercera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)