2a divisió FEF

Catapulta professional

2a divisió B. Diversos jugadors amb passat a l’Olot van aprofitar el seu pas pel club garrotxí per, poc després, accedir al futbol professional i, fins i tot algun d’ells, debutar a primera divisió

L’Olot ha vist passar multitud de jugadors les últimes temporades. Alguns han deixat grans actuacions i s’han convertit en referents per a l’afició i d’altres han tingut un pas efímer, sense cap pena ni glòria. N’hi ha també que han aprofitat la trajectòria al club garrotxí per fer un salt de qualitat en la seva carrera i anys després consolidar-se en el futbol professional, el seu principal objectiu. Futbolistes com ara Pere Pons (a l’Olot durant la segona meitat del curs 2013/14), Gerard Valentín (també el 2013/14) o Germán Sánchez i Jordi Calavera (tots dos durant la temporada 2014/15), entre d’altres, són els exjugadors del club olotí que han aprofitat l’estada a la Garrotxa per rellançar la seva carrera i accedir al futbol professional.

Debutants a primera

Entre els jugadors amb passat a l’Olot que més lluny han arribat temporades després de defensar la samarreta vermella hi ha Àlex Granell i Pere Pons. Tots dos s’han consolidat en el millor Girona que ha fet grans temporades a segona A i, fins i tot, dos cursos a primera –tots dos han superat la seixantena de partits en la màxima categoria.

Un altre, tot i que el seu pas per l’entitat garrotxina no va ser fructificant és Enric Gallego. El davanter va jugar la primera part del curs 2014/15 amb els olotins i aquest any ha debutat a segona A (19 partits amb l’Extremadura i 15 gols) i a primera amb l’Osca (19 partits i cinc gols), un cas d’estudi per a un jugador que ha mostrat la millor versió amb 32 anys.

Si bé arribar a primera és una fita complicada, un bon grapat d’exjugador de l’Olot han consolidat la seva trajectòria a segona A. Gerard Valentín, amb 58 partits a plata –també va arribar a debutar a primera (tres partits)–, Jordi Calavera (76) –debutant aquest any a la màxima categoria–, Luismi Quezada (14), Alberto Perea (29) i Germán Sánchez (107), amb un ascens a primera fa escassos dies, són els clars exemples de regularitat al món professional, a més de la dupla de tècnics formada per Rodri i Edu Vílchez amb el seu pas, tot i que efímer, pel Nàstic i l’Extremadura.

El cas Aridane

L’estiu del 2015, tot i que no va arribar ni a debutar, Aridane, ascendit a primera amb l’Osasuna fa escasses setmanes, va ser anunciat com a fitxatge del club olotí. El canari arribava al club procedent de l’Eldenc per substituir Germán Sánchez, però no va ni arribar a trepitjar la Garrotxa, ja que va desfer l’acord i es va comprometre amb el Granada. Aquest equip el va cedir al Cadis, encara a segona B, però amb el qual va aconseguir l’ascens i també l’estabilitat professional de segona A (87 partits). En la majoria d’operacions, el llavors secretari tècnic de l’Olot, David Comamala, hi va tenir molt a dir. Si bé a la seva figura se li atribueixen els errors que van acabar amb el descens a tercera, el curs 2015/16, també se li han d’atorgar encerts a l’hora de fitxar jugadors que van deixar diners a les ar ques de l’entitat olotina.

Olot 2011/12
Àlex Granell Girona
Debutant a primera. 115 partits a segona A i 66 a primera amb el Girona.
Olot 2013/14
Edu Vílchez Extremadura
Ajudant de Rodri al Nàstic i a l’Extremadura, actualment membre del cos tècnic del conjunt d’Almendralejo.
Gerard Valentín Lugo
Cedit pel Dépor al Lugo. Debutant a primera (3 partits). Ha jugat 59 partits a 2a A amb el Nàstic (45), el Dépor (1) i el Lugo (13).
Pere Pons Girona
65 partits a primera amb el Girona i 111 a segona A després del pas per l’Olot.
Kilian Grant UCAM Múrcia
12 partits a segona A amb el Saragossa (1) i l’Osca (11). Ascens a primera.
Olot 2014/15
Rodri Atur
Exentrenador del Nàstic i l’Extremadura a segona A. Exmembre del cos tècnic del Tenerife amb José Luis Oltra.
Germán Sánchez Granada
Ascens a primera aquest any amb el Granada. 107 partits a segona A amb el Tenerife (55) i el mateix Granada (52).
Jordi Calavera Eibar
Debutant a primera. 76 partits a 2a A amb el Nàstic (9), el Lugo (40) i l’Sporting (32).
Enric Gallego Osca
Debutant a primera. Aquest any, 19 partits a segona A amb l’Extremadura (15 gols) i amb l’Osca a primera (5 gols)
Olot 2015/16
Luismi Quezada Còrdova
14 partits a segona A amb el Còrdova en la present campanya. Participacions en alguns amistosos del primer equip del Madrid.
Alberto Perea Extremadura
Cedit pel Cadis. Retorna a segona A, 29 partits amb el Cadis i 16 amb l’Extremadura.

TOQUEN EL CEL

Granell, Valentín, Pere Pons, Gallego o Calavera han debutat a primera previ pas per l’Olot

BONA VISTA

Operacions com ara les de Germán, Calavera, Luismi o Perea van ser molt beneficioses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)