2a divisió FEF

Els catalans ja saben el camí

2a divisió B. La RFEF va donar a conèixer el calendari de la categoria de bronze amb la presència d’onze equips del Principat, més de la meitat del grup 3. La lliga acabarà amb el derbi de filials

Amb força més celeritat que no pas la temporada passada –no va sortir fins al 27 de juliol–, la RFEF va fer públic ahir el calendari de segona divisió B, que enguany inclourà onze conjunts catalans. Així, més de la meitat dels equips del grup 3 seran del Principat, després dels descensos del Nàstic i el Reus i els ascensos del Llagostera i el Prat.

Amb tot, el campionat començarà el penúltim cap de setmana d’agost (24 i 25 d’agost), no tindrà cap jornada entre setmana i només s’aturarà per les festes nadalenques (28 i 29 de desembre), i s’acabarà el 17 de maig. Serà aleshores quan els equips catalans aspiren a estar classificats per a la promoció d’ascens, l’objectiu de bona part dels equips. I és que després de jugar-la ja l’any passat, el Cornellà vol tornar a repetir la gesta i intentar superar la primera eliminatòria, el seu sostre històric, així com els equips que el curs passat es van quedar a les portes de jugar-la: el Lleida, el Badalona, els filials del Barça i l’Espanyol, així com el Sabadell, després d’un any per oblidar que a punt va estar de costar-li la categoria, i, és clar, el Nàstic, que buscarà el retorn al futbol professional.

Primer, però, hauran de superar 38 intenses jornades en un grup 3 ple d’equips amb potencial per lluitar per l’ascens com l’Hèrcules, l’Atlètic Balears o el Vila-real B, habituals en la zona alta de la taula, tot i que l’any passat cap va aconseguir finalment l’ascens a segona divisió.

La competició començarà amb tres duels entre catalans (Nàstic-Llagostera, Badalona-Barça B i Espanyol B-Reus) en la primera jornada, mentre que per al primer gran derbi no caldrà esperar gaire: ja el tercer cap de setmana es disputarà un Nàstic-Reus que fa cinc anys que no es viu en la categoria de bronze (8 de setembre i 26 de gener).

Per al duel entre filials barcelonins, en canvi, caldrà esperar fins a la darrera jornada, un factor que afegeix encara més picant a un derbi entre el Barça i l’Espanyol ja prou calent per si sol (5 de gener i 17 de maig).

NÀSTIC-REUS

Ja en la jornada 3 es viurà un derbi tarragoní que feia cinc anys que no es veia a segona B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)