3a divisió FEF

Tornada a la normalitat

3a divisió. Després de l’excepcionalitat de la lliga de 21 equips del curs passat, el campionat començarà el primer cap de setmana de setembre i només tindrà dues jornades entre setmana

L’ascens en diferit del Sants que va obligar a confeccionar una lliga amb 21 equips ho va trastocar tot l’any passat: 42 jornades, dos partits més per equip i quatre descensos directes que van provocar un campionat llarguíssim i extenuant. Però l’excepcionalitat ha deixat pas de nou a la normalitat i, amb l’habitual composició de 20 conjunts, els components del grup 5 de tercera ja saben el camí que han de seguir per complir els objectius marcats de cara a la temporada que ve.

Saben que hauran de jugar dues jornades entre setmana (11 de setembre i 25 de març), però que la primera es disputarà al mes de setembre (31 d’agost els partits que es juguin dissabte), dues setmanes més tard que l’any passat i un fet que no passava des del curs 2007/08, precisament la darrera temporada que van jugar en categoria estatal dos dels nouvinguts, el Manresa i l’Igualada.

I és que enguany, sense cap debutant en la categoria, destaca el retorn a tercera dels bagencs i els anoiencs, que s’estrenaran a domicili –contra el Santfeliuenc i el Figueres, respectivament–, així com l’Andorra. Els del Principat feia 18 anys que no treien el cap per la categoria, però ho fan com un dels grans candidats a jugar la promoció d’ascens i debutant per la porta gran amb un autèntic partidàs contra el Terrassa, un altre dels equips marcats per estar en la zona alta, en l’enfrontament més destacat de la jornada 1.

Pel que fa als duels de proximitat, destaca el derbi de filials tarragonins entre el Reus B i la Pobla de Mafumet (11 de setembre i 2 de febrer), l’esperat Igualada-Manresa (20 d’octubre i 15 de març), el Terrassa-San Cristóbal (15 de desembre i 26 d’abril), i el Figueres-Peralada i l’Europa-Sant Andreu, tots dos en la mateixa jornada (5 de gener i 10 de maig). Per la seva banda, el Peralada i el Reus B hauran de fer 251 km, la distància que separa el municipi de l’Alt Empordà i Cambrils, per veure’s les cares.

Amb tot, la lliga regular acabarà el 17 de maig per donar inici a les promocions d’ascens, que es disputaran les sis setmanes següents.

VACANCES

Feia 12 anys, des del curs 2007/08, que la primera jornada no es jugava al setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)