Territorial

El Banyoles, amb il·lusió i ganes de resoldre el futur

1a catalana. Des del Pla de l’Estany s’espera amb una calma tensa la resolució del cas Reus per saber si pujaran a tercera divisió, amb tots els condicionants que això implicaria després d’un estiu ple d’incerteses

Atent a tots els moviments però sense poder ser protagonista directe del que passa, el Banyoles espera amb molta expectació el desenllaç del cas Reus, que el podria portar cap a tercera divisió després d’un estiu en què no ha parat de veure com les esperances d’aconseguir l’ascens passaven d’estar plenes a buides de la nit al dia.

Ara, el descens del Reus ha tornat a obrir la porta de la categoria al club banyolí, i és que només necessita que sigui un club català –són els que tenen la preferència– qui adquireixi la plaça vacant de segona B –en els pròxims dies la federació espanyola dictarà les condicions i el preu de compra– per ser, definitivament, equip de tercera divisió. “Mentalment no hem pogut descansar gens. Primer vam tenir el tema de la promoció, que no la vam poder jugar, després estàvem pendents de quants equips pujaven a segona B per si en sortíem beneficiats i ara ve tot el tema del Reus. Cada vegada que sembla que s’acaben les possibilitats apareix alguna cosa que ens acosta, i molt, a tercera. La situació no és la millor, i és que sembla que no sabrem res fins a finals de mes, tot i que ara mateix el més probable sembla que és que acabarem pujant. Ens toca ser pacients, però hem de tenir clar que si aconseguim l’ascens canvia tot el panorama a un mes de començar la lliga”, analitza l’entrenador del Banyoles, Adam Fontes, sobre la incertesa que hi ha ara mateix sobre el futur.

Pressa per resoldre-ho

Des de Banyoles hi ha una mica de pressa per resoldre tots aquests interrogants, i és que tota la planificació de la temporada està dissenyada, en el dia d’avui, per jugar a primera catalana. Per això la plantilla no començarà la pretemporada fins al 29 de juliol, i és que el curs a territorial no comença fins al 8 de setembre. A més, el Banyoles té de moment una plantilla de 19 jugadors –l’últim fitxatge va ser el del migcampista Gerard Mercader, que arriba procedent del Llagostera B– que dona gairebé per tancada si ha de competir a primera catalana. En canvi, si els banyolins acaben pujant a tercera, el club es plantejarà segurament fer un parell d’incorporacions més. “Si acabem pujant a tercera no buscarem excuses de cap mena perquè ens fa una il·lusió boja. Som un club humil i a efectes de plantilla no hauria canviat gaire res si haguéssim pujat al juny perquè s’hauria mantingut el mateix bloc; simplement les incorporacions potser haurien tingut un perfil una mica diferent perquè si puges el mercat se t’amplia. El que sí que sabem és que si pugem a tercera haurem d’intentar fer algun reforç més perquè és una categoria més llarga i exigent i t’obliga a tenir una rotació més gran, però ens adaptarem al que convingui”, assegura Adam Fontes.

El que s’espera des de Banyoles és que quan arrenqui la pretemporada el 29 de juliol pugui saber ja en quina categoria competirà. Dependrà de la velocitat amb què la federació espanyola executi els terminis per ocupar la plaça vacant que ha quedat a segona B, però encara es podria allargar més, i és que en cas que cap català acabés comprant la plaça del Reus, per al Banyoles encara hi ha una última possibilitat, que seria que el Reus, encara sense plantilla, no pogués ni competir a tercera divisió i acabés deixant una altra plaça lliure.

LA VALORACIÓ

Mentalment no hem reposat gens. Cada cop que sembla que les possibilitats s’acaben apareix alguna cosa que ens acosta, i molt, a tercera
Ens toca ser pacients, però si pugem canvia tot el panorama. No buscarem excuses, ens fa molta il·lusió
Adam Fontes
entrenador del banyoles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)