3a divisió FEF

L’Hospitalet ja té preparats 221.000 euros per pujar

3a divisió. Els de la franja diuen que aquesta, corresponent al deute esportiu del Reus B, és la xifra justa per comprar la plaça, mentre que l’Andorra manté encara les esperances d’ascens

A l’espera de la xifra que dictamini la federació espanyola, en teoria al llarg del dia d’avui –si no, potser dilluns–, l’Hospitalet ha anat avançant feina i, segons va explicar el president de l’entitat de la franja, Santi Ballesté, ja ha pogut aconseguir 221.000 euros que dipositarà a començament de la setmana que ve on dictamini l’ens federatiu; uns diners molt allunyats dels 630.000 que han transcendit en els últims dies. La xifra correspon al deute que té a hores d’ara el Reus B i és la que des del club de l’Hospitalet consideren justa per aconseguir la plaça. “Per anar bé no hauria de caldre pagar res, però com a màxim la lògica parla d’assumir el deute esportiu del Reus B”, va explicar a aquest diari el president Ballesté, molt crític amb aquest sistema d’ascensos.

“Amb els 630.000 euros de què es parla ni hi pensem, seria una barbaritat. Aniria en contra dels valors democràtics que promou la nova junta directiva de la federació i de tota meritocràcia esportiva. Si fos així, seria una plaça exclusivament destinada per als filials o algun equip amb grans recursos econòmics com l’Andorra, i la igualtat en el futbol seguiria sense existir. Si tot segueix podrit com abans i no es canvia res en el futbol espanyol com va prometre aquesta nova junta directiva, anem malament”, va afegir el màxim mandatari del conjunt de la franja, convençut que el seu equip jugarà, finalment, la temporada que ve a segona B.

Paral·lelament a aquests moviments, el club convocarà dilluns una roda de premsa oberta a tots els mitjans per presentar una sèrie d’accions contra aquest model d’ascens, en què sovint el múscul econòmic de les entitats s’anteposa als mèrits esportius: “Encara ho hem d’acabar de lligar, però probablement les accions que volem tirar endavant entraran en contradicció amb el fet que vulguem aportar 221.000 euros. Però les coses s’han de canviar i cal dir prou”, va sentenciar Ballesté.

L’Andorra, a l’espera de les possibilitats

Les possibilitats de l’Andorra de jugar a segona B són escasses, però fonts consultades per L’Esportiu de Catalunya asseguren que Piqué encara hi confia i farà tot el possible per aconseguir-ho. Així ho va deixar clar en la reunió amb el govern andorrà que va mantenir dijous. El central de la Bonanova es va reunir al país pirinenc amb el cap del govern andorrà, Xavier Espot; la ministra d’Esports, Sílvia Riva, amb qui a partir d’ara tindrà línia directa, i els cònsols majors d’Andorra la Vella i Encamp, i entre altres qüestions va voler preguntar si seria possible avançar els terminis de la construcció o remodelació del nou estadi si el club pujava. En tot cas, les possibilitats del club andorrà depenen del fet que es confirmi la xifra de 630.000 euros, impensable d’assumir per a l’Hospitalet i qualsevol altra entitat amateur. Així, el Mallorca B, l’únic filial de primera que va jugar la promoció però no va pujar, semblaria el més ben situat, però l’Andorra espera que la renúncia de tots els equips li obri finalment les portes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)