Territorial

El pilar, des dels fonaments

Divisió d’honor juvenil. El Girona, després d’uns anys en què el talent s’havia anat a buscar a fora, ha dissenyat la plantilla del juvenil A amb una gran base de jugadors provinents del B

Després de moltes temporades en què el Girona ha construït les plantilles del juvenil A, el cap visible de tot el futbol de base del club, a còpia d’importar talent, el club gironí farà aquest curs un pas endavant. I és que per a la temporada 2019/20 el conjunt que dirigirà Àlex Marsal, en el seu quart any a la banqueta, tindrà 4 jugadors que continuen del curs passat i una base de 13 futbolistes que provenen del juvenil B i que el curs passat ja van participar en més d’un partit. De fet, el Girona només ha tancat 6 fitxatges aquest estiu per al juvenil A: els defenses Èric Monjonell (Mataró) i Marc Granero (Damm), el migcampista Nil Sauret (Lleida), l’extrem Víctor Valverde (Figueres) i els davanters Alejandro Pérez (Hèrcules) i Adrián Turmo (Penya Arrabal). A aquestes sis incorporacions s’hi han de sumar el punta Mamadou Alpha, que torna d’una cessió, i un porter que el club haurà de fitxar en els pròxims dies. “És molt important per a nosaltres que aquesta temporada la base vingui del juvenil B. És el resultat de la feina dels últims anys”, valora el director de futbol de base del Girona, Albert Síria.

El fet de promocionar una base de la plantilla des de baix no serà l’única novetat aquesta temporada, en què, més enllà dels resultats, els objectius seran fer progressar el talent i treure jugadors vàlids per al filial i el primer equip. Un altre gran canvi serà el fet de poder tenir un curs amb més estabilitat que el passat, en què el Peralada estirava molts jugadors de la plantilla per poder treballar en condicions durant la setmana. Això permetrà al cos tècnic treballar amb moltes més garanties que el curs passat, quan tots els estaments van reconèixer que no s’havia fet bé del tot. Ara, l’equip podrà treballar amb tranquil·litat des del primer entrenament, que va fer ahir.

LA VALORACIÓ

PORTERS
Lluc Matas
Juvenil B
Fitxatge pendent
DEFENSES
Joel Luna
2n curs
Àngel Blanc
Juvenil B
Nassim Zoukit
Juvenil B
Èric Monjonell
Mataró
Manel Martínez
2n curs
Aitor Reinón
Juvenil B
Ignasi Gómez
Juvenil B
Marc Granero
DAMM
MIGCAMPISTES
Gerard Pouget
Juvenil B
Nil Sauret
Lleida
Alejandro Sánchez
Juvenil B
Pau Víctor
Juvenil B
Mateu Enríquez
Juvenil B
Unai Jodar
Juvenil B
DAVANTERS
Ilyas Chaira
2n curs
Claudio Major
2n curs
Oriol Vall
Juvenil B
Suleiman Camara
Juvenil B
Víctor Valverde
Figueres
*Daniel Peña
Juvenil B
Mamadou Alpha
Torna de cessió
Alejandro Castroviejo
Hèrcules
Adrián Turmo
Penya Arrabal *Farà la pretemporada amb l’equip però no és segur que es quedi.
Aquest curs tindrem més estabilitat, però el més important és fer créixer el talent
Albert Síria
director futbol base girona
És molt important per a nosaltres que aquesta temporada la base vingui del juvenil B. És el resultat de la feina dels últims anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)