3a divisió FEF

El Banyoles és equip de 3a

3a divisió. La federació espanyola entrega a canvi de 450.000 euros la plaça de 2a B a l’Andorra i provoca l’ascens dels del Pla de l’Estany. El Girona intenta, sense èxit, pujar el filial

L’Andorra ha pujat a 2a divisió B. Ho ha fet pagant, a canvi de 452.000 euros, que és la xifra que va posar la federació espanyola per optar a la plaça deixada pel Reus. La quantitat va ser assegurada fa uns dies per l’entitat propietat de Gerard Piqué, però no va ser fins ahir que la federació li va confirmar el lloc. Una interpretació laxa del reglament ha donat lloc a una deliberació a Las Rozas que s’ha acabat decantant per l’Andorra en lloc del Zamora. L’equip lleonès s’havia presentat com a alternativa ja que era l’altre equip que havia presentat els diners que reclamava la FEF.

Tot plegat després de la decisió consumada ahir de la Federació Espanyola de Futbol en “constatar que és l’equip que compleix els requisits establerts i l’ordre de preferència fixat en la normativa”, segons manifestava en el comunicat fet públic. El dubte en la interpretació arribava perquè l’ordre de preferència situava en un lloc preponderant els equips del grup català de la tercera divisió i l’Andorra va ascendir el maig passat a aquesta categoria, de manera que hi havia la possibilitat que no es considerés el conjunt tricolor com a equip de tercera divisió, ja que el curs passat no hi va jugar.

L’Andorra, doncs, ocuparà el lloc del Reus en la segona divisió B. L’equip tricolor substituirà els roig-i-negres en el calendari i començarà el curs al camp de l’Espanyol B, i l’acabarà també a fora de casa, contra l’Olot. El conjunt dirigit per Gabri a la banqueta i Jaume Nogués als despatxos ha fet cinc fitxatges, el darrer Miquel Palanca, i ha renovat setze jugadors que el curs passat eren a 1a catalana.

Festa al Pla de l’Estany

La notícia de l’ascens de l’Andorra va ser rebuda amb una immensa alegria pel Banyoles, que feia dies que esperava aquest moment per celebrar que és equip de 3a divisió. Els banyolins, que precisament ahir van iniciar la pretemporada, ocuparan la plaça que deixen els andorrans a la categoria, i així els ho va comunicar la federació, tot i que oficialment no se certificarà fins avui, quan s’espera un anunci oficial de la federació catalana. Ho faran com el pitjor tercer de 1a catalana del curs passat, després que els dos primers (l’Andorra i el Vilassar), el segon vencedor de la promoció d’ascens (el Manresa) i el millor tercer (l’Igualada) ja s’hagin convertit abans per un motiu o un altre en equips de tercera. Ara faltarà veure com es cobreix la vacant que deixa el Banyoles a 1a catalana. En principi, ara com ara la plaça hauria de ser del Reus B, descendit administrativament un cop definits els grups i que la federació no havia col·locat en espera de veure qui ocupava la plaça del primer equip reusenc a 2a B. Si el Reus B al final desaparegués, el Bescanó podria pujar a 1a catalana.

El Girona B hi diu la seva

L’ascens del Banyoles és un fet. Tot i això, el Girona va decidir aparèixer en escena i reclamar la plaça a 3a. Els gironins, que van quedar segons davant del Banyoles el curs passat, no van poder pujar per la filiació amb el Peralada fins al 30 de juny. Ara, però, entenen que l’Andorra ha pujat com a equip de 3a en la temporada 2019/20 i que, per tant, des de la mateixa federació ja no es té present tot allò que fa referència al curs passat, i només s’han de mirar les condicions actuals, quan ja no tenen cap relació amb els xampanyers i per mèrits esportius passen a davant del Banyoles. De totes maneres, la posició de la federació és que l’ascens ha de ser dels banyolins i desestimarà la petició del club de Montilivi.

El Banyoles puja a tercera

L’efecte de l’ascens de l’Andorra a segona B ha provocat que diversos equips en resultessin afavorits amb els respectius ascensos. És el cas del Banyoles, que jugarà a tercera divisió, en ser l’equip millor classificat no ascendit de la primera catalana (tercer en el grup 1). El Bescanó també es veurà beneficiat d’aquest ascens, però a la primera catalana. Tot i això encara poden haver-hi a més novetats, ja que l’administrador concursal del Reus té la intenció d’inscriure l’equip a tercera divisió i el filial a primera catalana, però l’entitat roig-i-negra té bloquejades l’alta de jugadors i la FCF demana una fiança pels possibles greuges que pugui originar una eventual retirada del club, tal com va informar Tarragonadigital.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)