Girona

Una visita agradable

Precedents. De les set vegades que l’Sporting ha visitat el Girona, només en una ocasió el conjunt blanc-i-vermell no ha sumat. En els tres darrers enfrontaments, dos triomfs i un empat

GIRONA 4 SPORTING 1

GIRONA:Pujol, Fàbrega, Curbet, Tremoleda, Xirau, Bescós, Guirado, Costa, Sierra, Oramas i Fontanet,SPORTING:Sión, Cabal, Cástulo, Tamayo, Molinucu, Cervigón, Sánchez, Campos, Prendes, Herrerita i Cholo Dindura.GOLS:1-0 (3’) Xirau. 2-0 (26’) Fontanet. 3-0 (44’) Xirau. 3-1 (73’) Herrerita. 4-1 (79’) Guirado.ÀRBITRE:Riñones Ochoa.

GIRONA 0 SPORTING 1

GIRONA:Isidro, Araújo, Muñoz, Fàbregas, Garriga, Ribera, Serrat, Pujolràs, Romaguera, Gilabert i Espelt.SPORTING:Sión, Pellicer, Altisent, Garbayo, Medina, Bolinches, Armengol, RIcardo, Ortiz, Biempica i Sánchez.GOLS:0-1 (87’) Ricardo.ÀRBITRE:Vera Royo.

GIRONA 1 SPORTING 1

GIRONA:Surribas, Serra II, Tremoleda, Xirau, Encinas, Franch, Martín, Trias, Masós, Medina i Lara.SPORTING:Cristóbal, Germán, Cástulo, Cobo, Guerrita, Molinucu, Emilín, Campos, Pío, Sánchez i José Luis.GOLS:0-1 (38’) Guerrita. 1-1 (49’) Medina, de penal.ÀRBITRE:Comas Rotger.

GIRONA 0 SPORTING 0

GIRONA:Becerra; Cifuentes, Ramalho, Richy, Lejeune (Pablo Íñiguez, 89’), Aday (Coris, 86’); Pere Pons, Granell, Eloi Amagat (Cristian Gómez, 12’); Mata i Sandaza.SPORTING:Cuéllar (Alberto, 70’); Lora, Luis Hernández, Bernardo, Isma López; Nacho Cases, Sergio; Daniel Ndi (Carlos Castro, 62’), Carmona, Jony (Juan Muñiz, 77’); i Guerrero.GOLS:cap.ÀRBITRE:Pizarro Gómez.T.G.:al local Richy (20’), i al visitant Guerrero (94’).T.V.:cap.PÚBLIC:5.425 espectadors.

GIRONA 2 SPORTING 1

GIRONA:Becerra; Juanlu, Richy, Migue, Juncà; Timor (Ramalho 46’), Matamala (Pere Pons 62’), Eloi, Jandro (Chando 70’); Felipe i Gerard Bordas.SPORTING:Cuéllar; Lora, Bernardo, Mandi (Mendy 87’), Canella; López Garai, Nacho Cases, Álex Barrera (Luis Hernández 74’), Carmona; Scepovic i Hugo Fraile (Jara 74’).GOLS:0-1 (12’) Hugo Fraile. 1-1 (73’) Felipe Sanchón, de penal. 2-1 (79’) Eloi.ÀRBITRE:: Lesma López.T.G.:Als locals Migue (30’) i Pere Pons (93’), i als visitants Lora (6’), Nacho Cases (27’), Scepovic (80’), Bernardo (83’) i Canella (94’).T.V.:Per doble amonestació a Lora (6’ i 71’), de l’Sporting.PÚBLIC:3.813 espectadors.

GIRONA 3 SPORTING 1

GIRONA:Dani Mallo; Jose, Migue, Chus Herrero, Juncà; Luso, Marcos Tébar; Felipe (Toni Moral, 64’), Jandro (Kitoko, 84’); Acuña (Ion Vélez, 68’) i Benja.SPORTING:Cuéllar; Pedro Orfila, Ivan Hernández, Marcos Landeira, Canella; Mandi (Ricardo León, 81’), Álex Barrera; Trejo, David Rodríguez (Bilic, 60’), Muñiz (Mendy, 66’); i Sangoy.GOLS:1-0 (1’) Benja. 2-0 (10’) Benja. 3-0 (21’) Tébar. 3-1 (83’) Trejo.ÀRBITRE:Lesma López.T.G.:Als locals Felipe (40’) i Benja (59’), i als visitants Trejo (21’) i Pedro Orfila (46’).T.V.:cap.PÚBLIC:1.487 espectadors.

GIRONA 4 SPORTING 2

GIRONA:Pujolrás, Virgili, Miernau, Serra II, Serra, Franch, Huguet, Camps, Medina, Anjaumà i Mateu.SPORTING:Cristóbal, García, Tamayo, Vitín, Molinucu, Torres, Campos, Pío, José Luis, Cholo Dindurra i Armandín.GOLS:1-0 (9’) Medina. 1-1 (35’) García. 2-1 (51’) Camps, de penal. 2-2 (67’) Campos, de penal. 3-2 (68’) Medina. 4-2 (87’), Medina.ÀRBITRE:De la Riva Bastos.

La posada en escena del Girona diumenge a Montilivi serà contra un rival que tradicionalment no ha estat precisament un os quan ha visitat el feu blanc-i-vermell. I és que en territori gironí, l’Sporting ha estat un conjunt que no ha posat dificultats, i al qual el Girona ha aconseguit batre, o si més no, puntuar majoritàriament. Les estadístiques ho posen de manifest; de les set vegades que l’equip asturià se les ha vist amb els catalans a domicili al llarg de la història, i sempre a segona divisió A, només una vegada el resultat s’ha decantat cap al bàndol visitant, ja fa més de 60 anys, la resta es reparteix en quatre victòries i dos empats.

La bona dinàmica del Girona contra l’Sporting a casa es representa sobretot mirant els tres últims precedents, els darrers enfrontaments entre els dos equips disputats al segle XXI. D’aquests, dos es van resoldre amb triomf local i un altre amb empat. De fet però, el matx de l’empat (0-0) va ser l’última vegada que tots dos conjunts van veure’s les cares, a la campanya 2014/15, en un duel que va acabar sent definitiu al final del campionat ja que l’Sporting, amb els mateixos punts, va acabar pujant com a segon a davant del Girona després d’aquella última jornada d’infaust record per als gironins contra el Lugo. Les dues campanyes anteriors el resultat sí que havia estat favorable als blanc-i-vermells. A la 2013/14 (2-1), en un partit en què el porter Isaac Becerra va ser el millor, i a la 2012/13 (3-1), en un matx solucionat en els primers vint minuts amb tres dianes seguides.

Mitjan segle XX

Abans d’aquests duels més recents, el Girona ja s’havia creuat amb l’Sporting, a mitjan segle XX. Sota el nom de Real Gijón aleshores, a causa de la llei imposada per la dictadura franquista que prohibia els estrangerismes, l’equip asturià va visitar el Girona fins a quatre ocasions, a Vista Alegre, ja que Montilivi encara no s’havia construït, obtenint uns resultats gairebé sempre negatius. En el primer enfrontament (1948/49) els gironins van guanyar amb solvència (4-2); el curs següent (1949/50) va haver-hi repartiment de punts (1-1); després (1950/51), els locals van golejar (4-1); i poc més d’un lustre més tard, es retrobarien (1956/57) en un partit en què els asturians van obtenir l’única victòria (0-1) a feu gironí de la seva història.

DOS ESTADIS

Els enfrontaments s’han produït a Vista Alegre (4) i a Montilivi (3)

LA DADA

4
victòries
ha sumat el Girona contra l’Sporting en 7 duels a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)