2a divisió FEF

El retorn, per la porta gran

2a divisió B. El Llagostera torna a la categoria de bronze visitant un dels galls de la categoria, el Nàstic, a qui encara cou el duel per l’ascens a segona A de fa cinc anys

Difícilment el retorn del Llagostera a la categoria de bronze podria haver tingut un guió amb més ingredients, perquè un partit contra el Nàstic sempre és d’allò més interessant des de l’eliminatòria d’ascens a 2a A que es va resoldre a favor dels gironins. No serà el primer cop que es retrobin –ja ho van fer a 2a A– i dels protagonistes d’aquell dia en queden pocs, però a Tarragona encara cou aquell duel i els aficionats avui ho tindran ben present. Ara les circumstàncies són del tot diferents, perquè els grana arriben a 2a B després del descens de la categoria de plata, mentre que els blau-i-vermells venen d’agafar l’ascensor des de 3a divisió. Dues inèrcies contraposades, que no tapen que l’objectiu dels uns és l’ascens i el dels altres, la permanència. “Ens toca començar amb un partit molt complicat, contra el rival més potent de la categoria, que té una plantilla que, si fes dos equips, l’un quedaria primer i l’altre, segon. A més el tenim a fora, cosa que és una altra avantatge per ells. Precisament per això nosaltres no tenim res a perdre i viatgem amb la il·lusió de sumar els primers punts, sabent que tot el que esgarrapem ens deixarà més a prop de la permanència”, valora el tècnic llagosterenc, Oriol Alsina, que reconeix que la pretemporada ha estat bona però que l’equip encara té molt de marge de millora: “Hem anat de menys a més en la pretemporada i hem competit bé en les eliminatòries de la copa Catalunya, però anem una mica endarrerits en la preparació perquè hem incorporat jugadors els darrers dies que necessitaran un procés d’adaptació més llarg i tocarà aprofitar les primeres jornades per fer-ho.”

La dificultat del partit no espanta el Llagostera. Alsina ja hauria signat una primera jornada així: “Aquests rivals potents sempre prefereixo trobar-los a l’inici, així ja l’haurem passat i a més tenim l’opció d’aprofitar que encara no estan gaire rodats i et poden donar alguna oportunitat.” Totes les opcions del Llagostera, però, es basen a fer un partit d’allò més seriós i a no mostrar cap debilitat contra un Nàstic que ha sumat pólvora a l’atac els darrers dies amb els fitxatges de Gerard Oliva i Pedro Martín, el màxim golejador del curs passat amb el Lleida. “Si volem tenir alguna opció hem de donar el màxim rendiment de cadascun. Ells portaran el pes del partit, però nosaltres hem de ser molt intensos i hem de mirar d’aprofitar alguna jugada aïllada o alguna acció d’estratègia que ens permeti de fer mal al rival”, destaca Alsina, que per el partit d’avui utilitzarà un bon nombre de jugadors del curs passat tot i tenir les baixes de Pitu, per lesió, i de Pol Gómez, per sanció.

LA PRÈVIA

És el rival més potent de la categoria. Té una plantilla que, si fes dos equips, l’un quedaria primer i l’altre, segon
Hem de ser molt intensos i intentar aprofitar alguna jugada aïllada o d’estratègia
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)