2a divisió FEF

Abonats a les remuntades

Sempre al darrere. En les tres primeres jornades el Llagostera perdia en algun moment del partit però ha reaccionat a temps per sumar 7 punts dels 9 possibles

El Llagostera ha començat la temporada en un estat de forma excel·lent. Els d’Oriol Alsina han aprofitat la inèrcia positiva que dona un ascens de categoria per començar el curs amb dues victòries i un empat que han situat l’equip en la tercera posició. El més destacat, però, és que per mantenir-se invictes els llagosterencs han hagut de remar de valent en cada partit, i és que en les tres jornades que s’han disputat els blau-i-vermells han anat al darrere en el marcador en un moment o altre. En l’estrena al camp del Nàstic els grana es van avançar amb un gol de penal (9’) però el Llagostera va acabar guanyant 1-3; en la segona jornada, tot i avançar-se en el marcador, els llagosterencs es van trobar amb un 1-2 després de la represa i Kuku va haver d’acabar salvant l’empat en el minut 85, i dissabte el Prat es va avançar al Sagnier però Aimar i Gil Muntadas van capgirar el resultat. “En aquesta categoria tan igualada qui es posa al davant acostuma a guanyar, però tenim un equip amb molta actitud que mai abaixa els braços i, a còpia de creure-hi, hem aconseguit aixecar aquests tres partits. El tècnic sempre ens mentalitza que els partits duren fins al minut 95 i que encara que es compliquin les coses un partit pot canviar en qualsevol moment, com s’ha demostrat en aquestes primeres jornades”, comenta Gil Muntadas, l’autor del gol de la victòria al camp del Prat.

Les dues victòries a domicili, a més, han tingut un factor comú, i és que el pas de l’1-0 a l’1-2 ha estat en qüestió de menys de cinc minuts –a Tarragona en el minut 40 i el 44, i al Prat en el 59 i el 62–. “Quan empates un partit el rival queda una mica desconcertat i necessita uns minuts per canviar la mentalitat de nou, així que sabem que hem d’aprofitar aquests minuts per collar-lo una mica més i ens està funcionant.” El mitjapunta osonenc, que ja havia jugat a segona B amb el Sevilla Atlètic i la Pobla, està content amb les reaccions de l’equip, però tampoc desitja que s’hagi de repetir gaire: “Esperem que no sigui un costum perquè si deixem que el rival s’avanci sovint ho passarem molt malament.”

LA VALORACIÓ

A segona B qui s’avança sol guanyar, però aquest equip mai abaixa els braços perquè sabem que en un moment pot canviar tot
Esperem que no sigui un costum perquè al final ho passarem molt malament
Gil Muntadas
mitjapunta del llagostera

Gairebé igualat el curs 2017/18

En el curs 2017/18, en què el Llagostera va acabar baixant a tercera, els llagosterencs van anar 22 vegades al darrere al marcador en tota la temporada. D’aquests duels els gironins, dirigits per Òscar Álvarez, en van acabar perdent 16, així que només van aconseguir salvar com a mínim un empat en sis. De fet, el Llagostera va sumar 10 punts després d’anar al darrere en el marcador, només tres més dels que ja acumula aquest any. Aquests deu punts es van repartir en dues victòries i quatre empats, uns números insuficients per salvar-se.