Girona

IVAN BALLIU

LATERAL DE L’ALMERIA

“El projecte és il·lusionant”

“La idea de la propietat és aconseguir grans èxits i és un gran canvi per al club que s’està fent molt i molt ràpid”

“L’estiu passat el fitxatge va estar a prop, però el Metx no ho va posar fàcil. Em queda l’espina”

Després de sis anys a l’estranger Ivan Balliu (1/1/1992, Caldes de Malavella) ha tornat al futbol estatal aquest estiu. El lateral es va convertir en el primer fitxatge del gran projecte que està construint l’Almeria un any després d’haver estat a punt de convertir-se en jugador del Girona. Demà els dos clubs se les hauran a l’estadi dels Jocs Mediterranis i Balliu confia a aconseguir la victòria, tot i que firma que els dos equips acabin el curs en la primera i segona posició per trobar-se a primera la temporada que ve.

Com li va a Almeria? Han començat el curs motivats.
Estic molt content. És un gran projecte pensat per aconseguir grans èxits i de moment està sortint bé. Hi ha hagut molts fitxatges però de moment el protagonisme el tenen sobretot els jugadors que ja hi eren i ara tenen una motivació extra. De moment en aquestes primeres jornades l’equip està sumant molts punts i això és, per ara, el més important.
Vostè va ser el primer fitxatge d’aquest projecte. Què se li va explicar?
Em van vendre un projecte de primera i realment és així. Se’m va comentar que es fitxarien jugadors importants amb una gran inversió com s’ha fet. Era una proposta molt atractiva i des del primer moment em va interessar moltíssim.
A Almeria es deu viure un ambient de màxima il·lusió.
Amb l’arribada del nou propietari i els canvis a la plantilla tota la ciutat s’hi ha bolcat. L’ambient ara mateix és excel·lent i l’afició omple de gom a gom l’estadi en cada partit. A més, s’està preparant un projecte per fer l’estadi nou, una ciutat esportiva al nivell de les millors de l’Estat... Tot plegat és un gran canvi de paradigma del club i el que és més important és que s’està fent molt ràpid.
A vegades, com a Màlaga, aquests projectes no acaben bé. Quin missatge reben des de la propietat?
Tenim la sort que el propietari és una persona enamorada del futbol, que hi és perquè és la seva passió i no com una oportunitat de negoci. Estem segurs que aquí no es viuran els problemes d’altres clubs.
Aquest projecte li ha permès tornar a l’Estat. Era un valor afegit?
I tant. Soc feliç per poder tornar a gaudir amb la família del país i del bon temps, i és que quatre anys a França en un altre ambient et desgasten, tot i que hi he estat bé.
El seu nom s’havia lligat al Girona. S’hi va arribar a veure en algun moment?
Sí. L’estiu passat hi va haver contactes i el fitxatge va estar a prop, però al final el Metz no va posar les coses fàcils i no es va poder concretar. Per mi era una molt bona opció.
Li queda aquesta espina?
Una mica. Era una gran oportunitat de jugar a primera amb l’equip de casa, gent que coneixia, però són coses que passen en aquest món del futbol i que un no pot controlar.
Com veu ara mateix el Girona?
De moment he vist tots els partits i és un equip molt potent. És la plantilla amb més qualitat de segona, però en aquesta categoria queda demostrat cada dia que amb només qualitat no s’arriba, s’ha de treballar molt perquè els partits sempre són igualats i guanyar, encara que sigui a casa contra el cuer, costa. De totes maneres segur que estaran a dalt.
Veu l’Almeria i el Girona en la lluita per l’ascens?
Estic segur que el Rayo, l’Osca i el Girona hi seran. Esperem que nosaltres també hi puguem ser, perquè s’ha fet un equip pensant en això però mai saps com anirà. Si em dius que el Girona i l’Almeria acaben primer i segon ho firmo ara mateix. I si nosaltres som primers, millor.
Quin partit s’espera demà? La baixa de Stuani afecta molt?
Segur que serà molt igualat. Els dos equips arribem amb molts pocs dies de recuperació i alguns jugadors cansats, però nosaltres juguem a casa i ara volem intentar deixar com més enrere millor el Girona. És clar que l’equip amb o sense Stuani canvia molt, ja s’ha vist en els partits que ha jugat, i és que gairebé la seva influència és la meitat de l’equip. Que no hi sigui és una gran notícia per a nosaltres.
De moment ha jugat poc. Espera tenir minuts?
De moment el rendiment dels jugadors que estan jugant i que ja eren al club és excel·lent, així que els nous fitxatges estem obligats en aquest inici a tenir paciència i seguir treballant per quan ens arribi l’oportunitat. Ara bé, en una setmana de tres partits el tècnic està obligat a fer rotacions i veurem si al final tinc l’oportunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)