2a divisió FEF

La defensa, un encaix difícil

2a divisió B. El Llagostera ha alineat tres línies defensives diferents en les quatre primeres jornades i només Maynau, al lateral esquerre, sembla inamovible

La derrota del Llagostera contra el Vila-real B de dissabte passat podia entrar en qualsevol guió pel potencial del filial groguet, però el cert és que el 0-3 deixa als llagosterencs alguns elements per reflexionar després d’un molt bon inici de lliga amb set punts ja a la butxaca. I és que si els d’Oriol Alsina tenen una assignatura pendent, aquesta és de moment la solidesa de la línia defensiva. El balanç de 7 gols encaixats en quatre partits no és gens positiu i només ho ha compensat l’encert de cara a porteria en les primeres jornades, en què el Llagostera també va marcar set dianes.

D’explicacions per entendre com els gironins no aconsegueixen tancar amb pany i clau la seva porteria n’hi poden haver moltes, però una és la falta de compenetració i consistència de la línia defensiva, que ha quedat palesa en les alineacions del tècnic, Oriol Alsina, de les quatre primeres jornades. Contra el Vila-real B el tècnic va repetir per primera vegada la línia defensiva del partit anterior: Aimar al lateral dret; Lucas Viale i Noel Carbonell, a l’eix de la defensa, i Maynau al lateral esquerre. Amb aquesta defensa els llagosterencs van guanyar al camp del Prat, però en el partit anterior, en l’empat a casa contra l’Eixea, Yeray havia ocupat la posició de Noel. En l’estrena al camp del Nàstic encara hi havia més canvis, i és que Aimar va jugar de central en lloc de Lucas Viale i Crespo va ocupar el lateral dret.

El maldecap de l’eix

Alsina ha provat tres línies diferents en quatre jornades i el que sembla clar és que tot parteix de l’intent de trobar una parella de centrals que funcioni a la perfecció. Això, amb la dificultat de veure jugadors com ara Aimar, Yeray o Noel fora de la seva posició predilecta. I és que, a banda de Lucas Viale, Alsina encara no ha situat a l’eix cap altre central pur, però és que tampoc té gaires més opcions a la plantilla, a banda del jove Diego González, que va arribar procedent del Betis B i que encara no ha debutat, o de Pol Gómez –juga més de pivot que de central.

Nàstic 1-3 Llagostera (J. 1)
Lateral dret David Crespo
Central dret Yeray
Central esquerre Aimar
Lateral esquerre Maynau
Llagostera 2-2 Eixea (J. 2)
Lateral dret Aimar
Central dret Lucas Viale
Central esquerre Yeray
Lateral esquerre Maynau
Prat 1-2 Llagostera (J. 3)
Lateral dret Aimar
Central dret Lucas Viale
Central esquerre Noel
Lateral esquerre Maynau
Llagostera 0-3 Vila-real B (J. 4)
Lateral dret Aimar
Central dret Lucas Viale
Central esquerre Noel
Lateral esquerre Maynau

A Bunyol, poc botí però molta alegria

El Llagostera visitarà dissabte a les 19 h la ciutat esportiva de Bunyol per enfrontar-se a l’Atlètic Llevant. Serà la quarta visita que els llagosterencs fan al camp del filial granota, després de fer-ho en les temporades 2012/13, 2013/14 i 2016/17. El balanç que hi ha aconseguit en aquestes tres visites no és per ser optimistes, i és que dels tres partits el Llagostera no n’ha aconseguit guanyar cap. Va perdre 2-1 la primera vegada que es van creuar, com també va perdre en l’última per 2-0 en una temporada que va acabar amb descens. L’altre partit a Bunyol va acabar 1-1 i va permetre que els gironins sumessin l’únic punt que han obtingut al camp del filial granota. Aquell, però, no va ser un punt qualsevol, i és que va ser en la penúltima jornada i va resultar vital perquè el Llagostera es proclamés campió de lliga i acabés pujant a segona A. A mes, l’empat va ser suat, perquè els locals es van avançar i va ser Salva Chamorro en el minut 82 qui va acabar marcant l’1-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)