Girona

OMAR HARRAK

ENTRENADOR DE PORTERS DEL GIRONA FC

“És molt regular i fiable”

Potser hi havia porters amb més currículum que Juan Carlos, però sense la seva fam
No farà aturades impossibles, però difícilment cometrà errors importants. És un porter de 7 o 8 en cada partit

Al Girona des del 2014, Omar Harrak ja ha vist passar una bona col·lecció de porters per Montilivi. Aquest estiu, n’hi han arribat dos de nous (Juan Carlos i Riesgo) després de les baixes d’Iraizoz i Bounou. De moment, la titularitat és per a Juan Carlos, que està brillant en aquest inici de curs.

Cárcel va dir, en la presentació de Juan Carlos, que vostè havia estat clau en aquesta elecció. Què li va veure?
Fa anys que juga a segona A, i això sol ja pesa, perquè l’experiència en aquesta categoria és cabdal. Ens donarà moltes coses. Tècnicament, és molt bo i sempre està ben situat. Potser no farà aturades impossibles, però difícilment cometrà errors importants. És un porter de 7-8 en cada partit, que simplifica molt i fa fàcils coses que tenen dificultat. No és espectacular, però és molt fiable. I té una molt bona edat [31 anys].
El van fitxar com a titular o ja sabien que Bounou sortiria?
El vam fitxar per les condicions que tenia. Potser hi havia porters amb més currículum, però sense la seva fam. I quan vam parlar amb ell li vam dir que venia no a sumar, sinó a multiplicar. I a guanyar-se el lloc, es quedés o no Bounou. Va fer una bona pretemporada i, afegit al fet que Yassine es va incorporar més tard de la copa d’Àfrica, va ser l’elegit pel mister. I ha mostrat molt ràpid el seu potencial, gairebé sense temps d’adaptació.
Si Bounou no hagués marxat, hi hauria ara un problema?
No. Bounou no volia jugar a segona A i molts equips es van interessar per ell. Ho sé perquè alguns van parlar amb el club i amb mi mateix. Hi va haver l’opció d’intercanvi amb el Llevant [Oier] i finalment va sortir el Sevilla. Però en el cas que Yassine no hagués sortit, ell va ser el primer a dir que aquí seria un jugador més i que ajudaria des de qualsevol situació. Estic segur que amb Juan Carlos, Bounou i José Aurelio [Suárez] la situació seria igualment molt còmoda.
Bounou va marxar el penúltim dia de mercat. Hi havia pla B o van haver d’improvisar?
Teníem pla B i pla C.
I el pla B va ser el bo: Riesgo.
Sí. Era necessari fitxar un tercer porter tenint el filial a primera catalana. Hi ha massa diferència de categories. I volíem un porter amb experiència i que ens pogués donar rendiment immediat i amb moltes hores en el futbol professional.
Riesgo té el rol que tenia Gorka Iraizoz?
Ve a guanyar-se el lloc, com els altres dos. Amb el seu treball ha de generar una millora als seus companys i a si mateix. Tots saben que això és molt llarg, que hi ha estats de forma i que en qualsevol moment arriba l’oportunitat.
José Aurelio Suárez és qui ho té més difícil? Ha passat de jugar a segona B a entrenar-se i mirar els partits des de la grada.
Sempre he dit que és un porter amb un potencial molt alt. Les lesions no l’han ajudat, però ara està treballant molt bé i no és el Suárez que va arribar aquí fa tres anys. Ha d’estar preparat per rendir, perquè tot pot fer un gir inesperat. Té 24 anys i molt camí per recórrer. I la majoria de porters han passat per aquest procés quan són joves. El mateix Juan Carlos, al Rayo, era el tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)