Territorial

La Gala de les Estrelles queda ajornada

Federació. La FCF suspèn la festa per la singularitat del moment que vindrà marcada per la publicació de la sentència de l’1 d’octubre

La Federació Catalana de Futbol va comunicar ahir l’ajornament de la 8a Gala de les Estrelles del futbol català, que s’havia de celebrar el dilluns 14 d’octubre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. “Aquesta és una mesura preventiva, a causa dels fets que previsiblement poden tenir lloc els propers dies en relació amb la situació que viu Catalunya, i atès que no està garantida l’atenció informativa adequada a les característiques de l’esdeveniment”, s’assenyala en el comunicat que van fer públic ahir.

L’organisme federatiu considera que la singularitat del moment, marcada per la imminent publicació de la sentència de l’1 d’octubre, no convida a fer una festa d’aquesta mena. Perquè els acusats s’hi juguen molts anys de presó i perquè també es preveuen mobilitzacions socials que poden durar alguns dies. És el primer moviment del món del futbol en relació amb una sentència que ha de veure la llum durant la setmana vinent. Pròximament, la federació catalana informarà de la nova data i de l’horari en què se celebrarà la 8a Gala de les Estrelles, que premia amb caràcter anual els i les millors esportistes del futbol i el futbol sala català.

El premi al millor jugador català de l’any ha estat per a Gerard Piqué. En la categoria femenina, Aitana Bonmatí (Barça) ha estat la guanyadora. El futbolista amb més projecció ha estat Riqui Puig (Barça) i Laia Alexandri (Atlético) ho ha estat en categoria femenina. Pel que fa a l’entrenador de l’any, Pep Guardiola (City) és el guanyador. El millor àrbitre és Xavier Estrada.

Quant als màxims golejadors catalans, Gerard Deulofeu (Watford) s’endurà el guardó gràcies a les deu dianes que va marcar el curs passat. Alèxia Putellas, amb 16 gols, serà premiada en categoria femenina. El jurat també donarà el premi d’honor ex aequo a l’Espanyol, pel seu retorn a Europa, i a l’àrbitre barceloní Alfonso Javier Álvarez Izquierdo, retirat l’any 2018 i que ha completat una trajectòria de 116 partits dirigits entre primera, copa, segona i segona divisió B. En futbol sala, les distincions se les enduran la seleccionadora espanyola, Clàudia Pons, com a millor entrenadora; i Dídac Plana (Barça) i Berta Velas (Penya Esplugues) com a millors jugadors.

REIVINDICATIU

És el primer moviment del món del futbol en relació amb la sentència

GUANYADORS

Designen millor jugador Gerard Piqué i millor jugadora Aitana Bonmatí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)