2a divisió FEF

Sascha encén el duel al límit

Minut 93. El davanter, en un possible fora de joc, dona el triomf al Llagostera en l’últim instant, quan l’Olot jugava amb nou per les expulsions de Comas en el temps afegit i de Xumetra en la primera part, que van condicionar el partit

llagostera 1 olot 0

LLAGOSTERA:Marcos; Aimar (Dalmauu, 69’), Lucas, Diego, Maynau; David García, Magallán; Crespo (Kuku, 46’), Cortés, Nahuuel (Yeray, 94’); i Sascha.OLOT:Vito; Aspar, Alan Baró, Arnauu Comas, Carles Mas; Vivi, Masó, Hèctor Simón (Jose, 86’); Xuumetra, Peque (Kilian, 67’) i Joel (Natalio, 81’).GOLS:1-0 (93’) Sascha.ÀRBITRE:Pérez Muley.T.G.:als locals Cortés, Diego,David García i Aimar; i al visitant Hèctor Simón.T.V.:als visitants Xumetra (38’), directa, i Arnau Comas (92’) per doble amonestació.PÚBLIC:uns 500 espectadors al municipal de Llagostera.

El duel entre el Llagostera i l’Olot prometia ser vibrant, amb intensitat i tensió, però potser no tanta. I és que tot el que va deixar durarà dies. Els tres punts es van quedar al municipal de la manera més èpica possible, amb un gol de Sascha quan el partit ja es moria, en el minut 93. El davanter va engaltar des de l’interior de l’àrea un xut potent imparable per a Vito per decidir un partit que permet als llagosterencs encadenar cinc partits sense perdre i tornar a guanyar després de tres empats i provoca la segona derrota dolorosa consecutiva a l’Olot.

L’àrbitre, protagonista

El que passa és que no es pot parlar del gol i la victòria del Llagostera sense tot el que ho va envoltar. El gran protagonisme el va tenir la tripleta arbitral, que va haver de prendre moltes decisions compromeses i totes van anar a favor dels locals. L’Olot va acabar el partit amb nou, demanant un penal just abans del gol dels locals i veient com la diana de Sascha arribava en fora de joc. Tot plegat per enfadar-se. La primera expulsió, de Xumetra amb vermella directa, va arribar en el 39’ de la primera part i no es pot qüestionar l’àrbitre perquè l’entrada de Xumetra a Nahuel era com a mínim de taronja –semblant a les dels llagosterencs Pasquina i Gil en partits anteriors que van acabar igual–. La gran polèmica, però, va arribar al final, quan ja es jugaven els tres minuts d’afegit. Primer els olotins van demanar un penal sobre Kilian per una agafada dins l’àrea que amb més o menys força va existir, una acció interpretable que l’àrbitre no va considerar penal. Després va venir l’expulsió de Comas, per una disputa aèria amb Sascha en què el del Llagostera no va saltar i l’àrbitre va tardar moltíssim –això és el que més va desconcertar els olotins– a assenyalar la falta i amonestar per segona vegada el central presumptament per haver tret el colze a passejar. I per últim, l’acció decisiva del partit. El gol de Sascha va anar precedit d’una acció en què Sergio Cortés estava al límit del fora de joc entre Vivi i Alan Baró, si és que no ho era.

Arribades inofensives

El partit en si va començar amb el guió esperat. Des del primer moment es va veure la intenció de l’Olot de jugar des del darrere, fins i tot en alguna acció va fer patir els seus aficionats i va alimentar les esperances de l’afició del Llagostera, que ben poques vegades ha vist el porter rival jugar amb els peus. I per la seva part els locals tampoc van sortir del guió esperat, buscant amb pilotes llargues Sascha, que les va tocar absolutament totes tot i els esforços de Vivi, Alan i Comas per robar-li’n alguna.

Si en una cosa van coincidir els dos equips en la primera part va ser que tot el que van intentar els va donar poquíssim profit. I és que en el que pràcticament van excel·lir els dos equips va ser en el plantejament defensiu. El Llagostera perquè va pressionar molt amunt i va tancar el mig del camp a l’Olot, mentre que els olotins perquè tot i no endur-se gairebé cap segona jugada sempre van estar molt atents per estar a sobre dels llagosterencs i evitar mals majors. Amb aquest escenari el perill de totes les arribades va ser escàs. L’Olot ho va provar sobretot amb xuts de mitjana distància que Lucas i Diego van tapar perfectament, mentre que el Llagostera va buscar algun rebot o segona jugada favorable que va acabar arribant abans del descans, però abans que Nahuel xutés Comas li va fer falta. Això sí, es va convertir en l’acció més perillosa perquè estava molt a prop i Lucas la va executar amb un xut potent que va sortir molt a prop del pal.

Un partit vibrant

El duel va esclatar en el 39’, quan Xumetra va fallar en un refús i es va veure obligat a tallar una contra de Nahuel. Ho va fer amb una entrada dura, aixecant la cama i sobretot visualment lletja. A criteri del col·legiat, de manera violenta i per això el va expulsar directament.

Els efectes de l’expulsió de Xumetra no es van notar fins a la segona part. L’Olot va semblar sortir revolucionat i va arribar un parell de vegades amb relatiu perill a l’àrea de Marcos, però ràpidament el Llagostera va fer palesa la superioritat numèrica. L’entrada de Kuku va donar un aire diferent a l’atac, amb més verticalitat i velocitat. A més, els locals no van parar de penjar pilotes a l’àrea amb moltíssim perill, tot i que el gol no va arribar. Maynau, Sascha i Cortés van tenir les més clares, però no van superar Vito. L’Olot també hi va poder dir la seva, perquè Hèctor Simón va disposar d’una grandíssima ocasió després d’una pèrdua de pilota dels locals que li va permetre entrar a l’àrea i provar un xut que Marcos va aturar amb una gran intervenció. Quan l’empat ja semblava definitiu el partit va embogir en el temps afegit i va acabar arribant el gol del Llagostera amb tota la polèmica que el va envoltar, però que val tres punts.