3a divisió FEF

El futbol popular, de rècord

3a divisió. El derbi barceloní entre l’Europa i el Sant Andreu va aplegar 3.600 espectadors, segons dades del conjunt local, un registre per sobre del dels camps catalans de la segona divisió B

La rivalitat entre l’Europa i el Sant Andreu va tocar sostre en l’enfrontament que van disputar tots dos equips diumenge passat. El resultat va deixar com a triomfador l’equip quadribarrat (0-2), però l’ambient a les grades va decretar una victòria per golejada per a tots dos equips. 3.600 espectadors es van aplegar al Nou Sardenya, segons dades facilitades pel conjunt local, en una afluència mai abans registrada a l’estadi de l’Europa.

Els dos clubs van ajudar a fer que es veiés un ambient de gala en el xoc de diumenge. Les dues entitats van pactar preus populars per als duels d’anada i tornada (cinc euros), per als socis de l’equip rival, en uns acords als quals s’han acollit la majoria d’equips de la categoria des de fa temporades. “M’alegro que féssim aquest pacte pel bé del futbol i que haguem pogut viure aquest ambient. Hem de donar valor al futbol popular i cuidar-lo”, va dir l’entrenador del Sant Andreu, Mikel Azparren: “No és normal veure aquest ambient, ni en la segona B ni en alguns llocs a la segona A”.

Xifres d’altura

Els números ajuden a refermar l’explicació d’Azparren, ja que cap estadi català a la segona B ha registrat aquesta temporada una afluència de 3.600 espectadors, en partits de lliga, a excepció d’un partit: el que van disputar aquest mateix cap de setmana el Barça B i l’Espanyol B a l’estadi Johan Cruyff (4.321 espectadors). Sense anar més lluny, en aquesta última jornada al Camp d’Esports de Lleida es van aplegar 1.200 aficionats en el xoc contra el Castelló (1-0); a Llagostera, 400 espectadors en el partit contra el Badalona (0-0), i a Cornellà, 800 en la victòria per la mínima contra el València Mestalla.

LES REACCIONS

M’alegro que haguem pogut viure aquest ambient. Hem de donar valor al futbol popular
Mikel Azparren
entreandor del sant andreu

TELEVISIÓ

Frase
Nom
càrrec

LA REACCIÓ

4.321
espectadors
a l’estadi Johan Cruyff en el xoc entre el Barça B i l’Espanyol B disputat dissabte passat.
M’alegro que haguem pogut viure aquest ambient. Hem de donar valor al futbol popular
Mikel Azparren
entrenador del sant andreu

2.500 espectadors a Terrassa

També a la tercera divisió, el partit que enfrontava els dos primers classificats de la lliga va tenir una afluència extraordinària: 2.500 espectadors, segons una estimació aproximada, es van aplegar a l’Olímpic de Terrassa, que no va poder celebrar el triomf del conjunt local contra l’Hospitalet (0-1). A més, els vallesans van perdre la condició de líders contra el seu rival directe, amb qui ara mateix estan empatats a punts.

I en la primera divisió femenina es va viure el partit amb més afluència de públic en tot l’Estat espanyol disputat diumenge incloent la primera divisió masculina. Va ser el xoc entre l’Athletic i el Barcelona, a San Mamés davant 32.068 espectadors. No va ser la major assistència a un partit en la primera divisió femenina: l’Atlético de Madrid-Barça al Metropolitano de la temporada passada va aplegar 60.739 espectadors. És encara la xifra més alta en un enfrontament de futbol femení entre clubs mai registrada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)