Territorial

La solidesa com a bandera

1a catalana. L’invencible Girona, que només ha encaixat dues dianes en tot el campionat, es posa a prova al feu del segon, el Vic, un equip que també rep pocs gols –n’hi han fet deu

Ningú és capaç de discutir el domini al Girona B en el grup 1 de primera catalana. El conjunt orientat per Àxel Vizuete és líder indiscutible, amb uns números espectaculars: 14 victòries i un empat en 15 jornades, és a dir, no ha perdut; és el màxim golejador amb 37 dianes, i el menys golejat amb dues dianes en contra. Unes xifres que parlen per si soles de l’estat en què es troba el filial blanc-i-vermell, invencible quan falta un partit per acabar una primera volta que podria acabar a 15 punts de distància del segon.

I és que aquesta tarda (16 h) els gironins visiten el seu perseguidor més proper, el Vic, del qual el separen 12 punts i al qual podria deixar a 15. El conjunt osonenc, però, resulta una pedra de toc important i, com el gironí, també és un grup sòlid al darrere. De fet, el d’avui serà un enfrontament entre els dos equips que menys encaixen del campionat, ja que els vigatans són els segons menys golejats, amb deu dianes rebudes. En aquest sentit, però, l’eficiència del Girona B no té parangó; dues dianes rebudes en 15 jornades és una dada imponent, a la qual s’ha d’afegir que no n’ha encaixat cap des del 22 de setembre, fa ja 118 dies, gairebé quatre mesos, i que, a més, ambdues han estat de penal. Per tant, ningú ha pogut fer-li un gol de jugada i els únics que li han marcat, i de pena màxima, són Uri Santos (Tona) i Otman (Parets), en dos duels que van acabar amb còmodes victòries (4-1 i 1-3, respectivament) per als blanc-i-vermells.

L’equip que entrena Vizuete, doncs, manté el ritme, no perd pistonada i ni l’aturada nadalenca ni tampoc la lesió d’un dels seus bastions defensius, Pau Resta, operat recentment del menisc i que estarà fora unes setmanes, l’han frenat.

El rival

D’altra banda, el xoc tindrà un punt emotiu per a un altre dels homes importants de la defensa blanc-i-vermella, Dan Coll, que tornarà a Vic per enfrontar-se a l’equip del qual el curs passat formava part. Aquesta campanya l’equip dirigit per Albert Cámara està lluitant per les posicions capdavanteres, encara que arriba al duel contra el líder un pèl tocat, després de dues derrotes seguides, la darrera en el derbi osonenc contra el Manlleu (1-0). Els vigatans tenen necessitat de sumar, ja que comencen a sentir l’alè d’un Palamós que fa tres jornades tenien a vuit punts i que ara tenen a dos, i també per no encadenar el tercer matx perdent, fet que no ha succeït en tota la temporada.

LA DADA

15
punts
podria tenir d’avantatge el Girona B sobre el segon classificat, el Vic, si guanya, després d’una volta

MUR BLANC-I-VERMELL

Ningú ha marcat de jugada al Girona B; els dos gols que ha rebut han estat de penal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)