Girona

Gumbau obre la porta a Rivera

El de Campllong haurà de descansar a Riazor per acumulació d’amonestacions, i Christian Rivera té tots els números de formar el doble pivot amb Granell al camp del Deportivo

El debut de l’asturià en el minut 86 del Girona-Osca ja va ser per Gumbau, un dels sis jugadors de segona A que han vist deu targetes o més aquest curs

Amb tres targetes en els tres últims partits, Gerard Gumbau ja n’acumula deu i el seu nom sortirà en la relació de sancionats que dimecres farà pública el comitè de competició. El de Campllong no jugarà diumenge a la Corunya com tampoc ho va fer a Ponferrada (1-1) després d’haver vist la cinquena en el Girona-Tenerife, en el segon partit de Martí a la banqueta.

Al Toralín, el tècnic va suplir l’absència d’una de les G amb Diamanka al costat de Granell. A Riazor, qui té tots els números per fer parella amb el gironí és l’última adquisició del mercat d’hivern, Christian Rivera. Inèdit a Fuenlabrada (només havia realitzat un entrenament amb els nous companys i va quedar fora dels divuit), l’asturià va tenir els seus primers minuts de blanc-i-vermell en el Girona-Osca. Va rellevar precisament Gumbau en el minut 86 i va estar deu minuts sobre la gespa perquè el partit, afortunadament per al Girona, es va allargar fins al 95.

De fet, va tenir una intervenció clau en la recuperació que va acabar amb un servei de banda a favor del Girona que va ser l’inici de l’acció de l’1-0. Rivera va saltar a la gespa al mateix temps que Àlex Gallar (també molt actiu) i a banda de dues pilotes més recuperades també va deixar una pilota d’esquenes a porteria que Samu Saiz va rematar massa fluix a les mans d’Álvaro Fernández.

Seria una sorpresa que Martí no escollís Rivera per al duel a Riazor després que el futbolista hagi passat al davant de Diamanka i Jozabed, les altres cartes que té el tècnic gironí. A Fuenlabrada, el sacrificat de la convocatòria va ser el senegalès i contra l’Osca, l’andalús. L’exfutbolista del Numància no ha jugat ni un sol minut en els tres últims partits i el jugador cedit pel Celta va disputar els darrers vuit minuts del Girona-Oviedo i no ha jugat ni contra el Fuenlabrada ni l’Osca.

La desena de Gumbau

Darrere de Zarfino (Extremadura) i Luisinho (Osca), Vada (Almeria) i Malsa (Mirandés), Gerard Gumbau és el cinquè futbolista més amonestat en la categoria de plata. El de Campllong va trigar quinze jornades a acumular les cinc primeres targetes grogues i només onze a veure les cinc segones, tot i que totes aquestes s’han acumulat en els set últims partits que ha jugat. Gumbau es perdrà divendres el seu segon partit per sanció. Només Granell i Juanpe s’han perdut el mateix nombre de partits per una qüestió de disciplina (en tots dos casos, un per expulsió i un altre per acumulació). Els altres jugadors que han arribat a cinc targetes són Ignasi Miquel (amb set partits jugats), Aday Benítez i Johan Mojica. Els advertits de sanció són Cristhian Stuani, Pedro Alcalá i l’autor del gol contra l’Osca, Samu Saiz, que ha vist quatre grogues i totes han estat per haver protestat.

2,5 targetes per partit

El Girona veu una mitjana de 2,5 targetes per partit, lluny de les 3,4 que veu Las Palmas (l’equip més castigat per les grogues) i força més a prop de les dues per partit que veu la Ponferradina, el conjunt que lidera el joc net.

Pel que fa a les vermelles, el Girona s’ha aturat en les tres que ja tenia en la jornada 12, després que Granell fos expulsat a Oviedo en el partit que li va costar el càrrec a Unzué (abans havien estat expulsats Stuani a Cadis i Juanpe a Almeria). Els equips amb menys expulsions són l’Elx i el Màlaga (1) i els que més, l’Oviedo, el Cadis, el Racing, el Tenerife i l’Alcorcón (7).

GERARD GUMBAU

Es perdrà el seu segon partit per sanció, cosa que ja han fet Juanpe i Àlex Granell

CHRISTIAN RIVERA

Va jugar els deu últims minuts i totes les seves intervencions van ser positives
12 targetes
Zarfino Extremadura
11 targetes
Luisinho Osca
Vada Almeria
Malsa Mirandés
10 targetes
Gumbau Girona
De la Bella Las Palmas
9 targetes
Gonzalo Villar Elx
Gonzalo Verdú Elx
Mantovani Las Palmas
Djurdjevic Sporting
Luis Suárez Saragossa
Martos Almeria
Petrovic Almeria
Ulloa Rayo Vallecano
Sancionat
Gumbau 10
targetes
A 1 de la sanció
Alcalá 4
targetes
Samu Saiz 4
targetes
Cristhian Stuani 4
targetes
A 2 de la sanció
Pablo Maffeo 3
targetes
Àlex Gallar 3
targetes
A 3 de la sanció
Ramalho 2
targetes
Diamanka 2
targetes
Jairo 2
targetes
A 4 de la sanció
Juanpe 6
targetes
Granell 6
targetes
Juan Carlos 1
targeta
Brian Oliván 1
targeta
Jordi Calavera 1
targeta
Borja García 1
targeta
Brandon Thomas 1
targeta
Jonatan Soriano 1
targeta
Marc Gual (*) 1
targeta
A 5 de la sanció
Gumbau 10
targetes
Ignasi Miquel 5
targetes
Aday 5
targetes
Mojica 5
targetes
Riesgo 0
targetes
Christian Rivera 0
targetes
Jozabed 0
targetes
Santi Bueno 0
targetes
José Aurelio Suárez 0
targetes
(*)
Ja no és a la plantilla
Las Palmas 93
grogues
Albacete 86
grogues
Sporting 78
grogues
Rayo Vallecano 77
grogues
Alcorcón 77
grogues
Almeria 74
grogues
Màlaga 72
grogues
Elx 71
grogues
Fuenlabrada 70
grogues
Tenerife 69
grogues
Oviedo 69
grogues
Girona 68
grogues
Osca 66
grogues
Racing 63
grogues
Lugo 62
grogues
Deportivo 62
grogues
Numància 61
grogues
Cadis 61
grogues
Extremadura 59
grogues
Saragossa 58
grogues
Mirandés 55
grogues
Ponferradina 54
grogues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)