Girona

Un viatge curt però intens

Record. Pep Lluís Martí torna divendres a Riazor per enfrontar-se al Dépor, equip al qual va dirigir en el tram final del curs passat i del qual va tenir un trist comiat amb l’ascens frustrat en l’últim partit de ‘play-off’

“No és el que esperàvem. Marxem sense el que volíem.” Trist, exhaust, amb un nus a la gola que li dificultava parlar, abatut. Així es va acomiadar Pep Lluís Martí del Deportivo de la Corunya, el mes de juny passat, després de caure en la final del play-off d’ascens per un gol, al feu del Mallorca. Aquell 3-0 encaixat pels blanc-i-blaus a Son Moix, que va deixar en res el 2-0 de l’anada a Riazor, va significar l’adeu de l’ara tècnic del Girona, que tornarà divendres a terres gallegues, on va experimentar un viatge curt però intens.

I és que Martí va aterrar al Dépor just en el tram final de lliga, a mitjans d’abril. En la jornada 34, a 9 del final, va ser l’escollit per rellevar a la banqueta el destituït Natxo González, amb només una sola missió: pujar. El preparador balear va agafar l’equip sisè, en situació de play-off, i un cop acabat el campionat el va deixar en la mateixa posició, que li va permetre tenir la darrera oportunitat.

Va costar-li a Martí fer-se notar; el seu inici de trajecte de blanc-i-blau, amb dues derrotes, no va ajudar. A partir d’aleshores, però, l’equip va agafar embranzida per acabar sumant quatre victòries, dos empats i una sola derrota. A la Corunya va ser apreciat, sobretot, el canvi de xip que va aportar a un conjunt que estava en dinàmica negativa, en clara davallada, i al qual va poder fer competir per pujar fins al final. “Té les piles carregades i ens ha inculcat això des del primer moment. Cada partit que sortim creiem que ens en sortirem”, assegurava un dels homes importants de l’equip, Borja Valle. “L’equip ha après a patir”, explicava el porter, Dani Giménez.

Amb un 4-4-2, que a vegades feia mutar en 4-2-3-1, Martí va apostar per dotze o tretze jugadors sobre els quals va assentar el conjunt. Amb ell, futbolistes com Domingos Duarte o Fede Cartabia van oferir la seva millor versió i van fer un salt qualitatiu a l’equip, juntament amb l’aportació d’altres com Eneko Bóveda, Saúl García o Pedro Sánchez, que fins a l’arribada de l’entrenador balear tenien un rol més secundari.

Ara, però, d’aquell grup que va vorejar l’ascens en queda poc. Van marxar peces capitals com Pablo Marí (primer al Flamengo, ara a l’Arsenal), Edu Expósito i Quique González (tots dos a l’Eibar), Carlos Fernández i Domingos Duarte (tots dos al Granada) i Fede Cartabia (al Shabab Al Ahli dels Emirats Àrabs), i dos moguts mercats i tres entrenadors després, l’equip ha canviat. Dels habituals amb Martí, només Dani Giménez sota pals i Eneko Bóveda al lateral dret són fixos amb Fernando Vázquez, i del curs passat queden Álex Bergantiños i Vicente Gómez, que amb el nou tècnic són suplents. De fet, de la plantilla que va disputar l’últim partit la temporada passada a Mallorca, la finalíssima per a l’ascens, entre titulars i suplents només hi ha cinc supervivents al conjunt blanc-i-blau, els quatre esmentats i David Simón (lesionat). Amb ells es retrobarà Martí, ara a la banqueta de visitant.

LES DADES

J34. Osasuna- Dépor 2-1
J35. Dépor- Extremadura 1-2
J36. Numància- Dépor 1-2
J37. Saragossa- Dépor 0-1
J.38. Dépor- Cadis 1-1
J39. Lugo- Dépor 1-0
J40. Dépor- Mallorca 1-0
J41. Elx- Dépor 0-0
J42. Dépor- Còrdova 2-0
‘Play-off’ 1. Dépor- Màlaga 4-2
‘Play-off’ 2. Màlaga- Dépor 0-1
‘Play-off’ 3. Dépor- Mallorca 2-0
‘Play-off’ 4. Mallorca- Dépor 3-0

EL BAGATGE

9
jornades
va dirigir l’equip, que va acabar sisè, com se’l va trobar
2
futbolistes
habituals amb Martí al Dépor ho són amb Fernando Vázquez

FINAL DUR

En 13 partits va recollir 7 triomfs, 2 empats i 4 derrotes
En la final del ‘play-off’ al feu del Mallorca va caure per un gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)