Girona

Ranko Despotovic, per 26 segons

El serbi conserva el rècord del gol més tardà en un triomf del Girona en la LFP, que va ser l’1-2 al Miniestadi de la temporada 2010/11 (94 minuts i 14 segons)

De les 180 victòries entre 2a A (157) i primera (23), l’1-0 de Samu Saiz contra l’Osca (93 minuts i 48 segons) va ser la cinquena dels gironins en el temps de descompte

D’aquell 0-1 a Balaídos, ja fa més de dotze anys. Semblava que seria flor d’un dia i el Girona s’ha mantingut, curs rere curs, instal·lat de manera permanent en la Lliga de Futbol Professional amb l’únic moviment de l’ascens a primera (2016/17) i el descens a segona A (2018/19). Dissabte passat, contra l’Osca, l’equip de Montilivi va celebrar el triomf número 180 en lliga regular (en 481 partits), que va tenir com a tret característic el moment: l’1-0 va arribar quan ja ben poca gent s’ho esperava, en el minut 93 i 48 segons. Quan Samu Saiz va recollir el defectuós rebuig d’Alvaro Fernández i va fer passar la pilota per l’únic forat possible, alguns aficionats ja s’havien aixecat del seu seient i probablement els més impulsius fins i tot ja havien arrencat el cotxe.

Per 26 segons

El gol al límit de Samu Saiz no és el més tardà que ha donat un triomf al Girona en les dotze temporades en la LFP. Al capdavant del rànquing s’hi manté el de Ranko Despotovic en el Barça B-Girona del curs 2011/12 (1-2). Aquell va ser un duel increïble, perquè Jonatan Soriano (ara al Girona) va marcar l’1-1 per al Barça B en el minut 93 abans que el servi clavés una estocada descomunal al filial blaugrana fent l’1-2 en el minut 94 i 14 segons (26 més tard que el de Samu Saiz).

No seria, el Girona, un equip avesat a guanyar els partits en el temps afegit. A banda dels gols de Despotovic i de Samu Saiz, només tres vegades més ha desequilibrat un partit amb un gol en l’afegit. Una va ser a Osca, encara no un mes i mig després del sonat triomf al Miniestadi, quan Jandro va clavar una falta per l’escaire en el minut 91 i va fer més gran l’estat de gràcia dels gironins (0-1), que en la jornada anterior també s’havien imposat al Nàstic amb un altre gol de Jandro en el tram final (2-1, 85’).

El quart gol que va donar al Girona dos punts extres en el temps afegit va ser el que va marcar el central Dani Tortolero contra el Vila-real B (2-1, 93’) i que va significar la permanència matemàtica dels gironins el curs 2011/12.

El darrer gol més enllà del minut 90 el va aconseguir Fran Sandaza a Butarque, on amb un doblet (33’ i 91’) va capgirar l’1-0 de Mantovani en la temporada 2014/15.