Girona

Plataforma d’enlairament

Envalentit per dues victòries seguides i fonamentals, el Girona té l’oportunitat de pressionar els rivals de dalt de tot si enllaça per primer cop tres alegries (21h)

La sèrie que busquen els gironins queda molt petita comparant-la amb la del Deportivo, que ha fet els 21 últims punts en joc

Riazor prepara un ambient de gala per ajudar els seus

L’última vegada que va jugar divendres, el Girona va visitar el Numància (el 13 de desembre) amb l’esperança de pressionar els rivals de dalt de tot –cinquè, l’equip era a quatre punts del segon– en una jornada amb un parell de duels directes. Un marc molt comparable al d’avui, amb la intenció que no surti tant de culs, perquè el Girona va sortir de Sòria amb una derrota (2-0) que era la primera de tres de seguides en la lliga. Un parell de mesos més tard, l’equip de Pep Lluís Martí visita Riazor (21h) amb ganes de tornar a presentar candidatura per a un objectiu de màxims que semblava oblidat fa quatre jornades, quan tenia l’ascens directe a onze punts. Avui, en canvi, té l’oportunitat de situar-se de manera provisional a dos punts del segon classificat i afegir pressió a dos duels directes de demà. L’Almeria, segon, visitarà l’Osca, quart. I el Saragossa, tercer, jugarà al camp de l’Elx, sisè.

El Girona s’ha ressituat i enfortit gràcies a dues victòries per la mínima, tan necessàries com vitamíniques. A Fuenlabrada, per convèncer-se que pot ser competitiu a camp contrari. I contra l’Osca, per veure’s amb cor de superar rivals directes –li costava moltíssim obtenir bons resultats contra els de dalt–, amb l’afegit anímic de guanyar en el temps afegit. Fets aquests dos passos, els blanc-i-vermells aspiren a enllaçar tres victòries per primera vegada en tot el campionat, després de tres intents frustrats. Avui, amb la més que probable estrena de l’últim fitxatge, Christian Rivera, com a titular, aprofitant la baixa per sanció de Gumbau.

Els nou punts seguits que busquen els gironins són ben poca cosa comparant-los amb les aspiracions del Deportivo, que ha estat capaç d’assegurar els últims 21 punts en joc (set victòries) després de viure la pitjor ratxa de la seva història (dinou jornades) sense guanyar. Si el Girona ha guanyat autoestima, confiança i seguretat amb les dues últimes victòries, el Deportivo fa setmanes que viu instal·lat en un estat pletòric. I, com els gironins, també va celebrar l’últim triomf (a Alcorcón) gràcies a un gol en el temps afegit.

L’arribada de Fernando Vázquez ha transformat de manera radical els resultats del conjunt gallec, que estava enfonsat i ara es veu amb cor fins i tot de lluitar per l’accés al play-off d’ascens. Els gallecs han aconseguit deixar enrere la vulnerabilitat que mostraven (34 gols encaixats en 20 jornades) i dur-la a l’altre extrem, perquè només acumulen tres gols en contra en la sèrie triomfal de les set últimes jornades. Tot plegat, per treure un històric de la misèria i per engrescar Riazor, on s’espera un ambient de gala.

JORNADA DE DUELS

Fer la feina és clau per demà, en què el quart rep el segon i el tercer visita el sisè

L’ESTAT ANÍMIC

El Girona ha agafat confiança i seguretat, però els gallecs fa setmanes que estan pletòrics

AIXETA TANCADA

El Dépor rebia molts gols quan estava en crisi i n’ha encaixat tres en set partits

ESTRENA CANTADA

Rivera, l’últim fitxatge, té tots els números de debutar en l’onze, per Gumbau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)