Girona

Pep Lluís Martí

Entrenador del Girona

“Hem de tenir paciència”

Pep Lluís Martí torna aquest vespre a Riazor, un escenari que va trepitjar per última vegada com a entrenador del Deportivo, que va aconseguir un 2-0 en l’eliminatòria definitiva d’ascens a primera però que no el va saber conservar al camp del Mallorca. “Va ser un fracàs personal, perquè l’oportunitat i el suport que em van donar són d’agrair. En poc temps, hi vaig fer molts amics i vaig rebre una estima especial per part de tothom”, explicava l’entrenador del Girona, que té un altre vincle amb Fernando Vázquez, que el va fer debutar a primera. “No vaig tenir gaires minuts, però el record és espectacular. Crec que vaig aprendre molt d’ell.”

Avui, el Dépor de Vázquez i el Girona de Martí volen allargar el seu estat de gràcia. “Tots dos estem en un bon moment i sabem les nostres armes. Hem de vigilar que la confiança que tenim no es converteixi en excés de confiança”, va afirmar Martí. La ratxa dels gallecs (set victòries seguides) és molt més bona, amb l’afegit que arriba després d’una sèrie de 19 jornades sense guanyar. “Sorprèn que agafés aquella mala ratxa, perquè estava dissenyat per a una altra cosa. Quan entens les dificultats de la categoria, ho pots comprendre més.” Al Girona, lligar tres triomfs li permetria pressionar els equips de la zona alta hores abans de dos duels directes. “Per a nosaltres és important acabar divendres amb tres punts més i estar més a prop del que volem. És una jornada ideal per retallar punts als rivals que tenim a davant”, deia Martí.

L’entrenador blanc-i-vermell detalla les característiques del rival: “Ens trobarem un equip que no ens deixarà espais, molt junt i replegat. Nosaltres hem de ser pacients. És aquesta paciència la que ens permetrà tenir el partit a l’abast.” La millora dels gallecs té com a punt de partida el pas endavant defensiu: “Està jugant pràcticament amb la mateixa línia defensiva, però amb conceptes diferents. Els mateixos jugadors són capaços de no rebre gols, i això que abans eren dels que més en rebien. Segurament han reforçat el centre de la defensa i han ajuntat molta gent per dins per deixar pocs espais al rival.”

El mallorquí demana que els seus homes facin una bona lectura del que exigeix el matx: “L’equip ho ha estat interpretant molt bé, tant a Fuenlabrada com contra l’Osca. Ara hem de fer el mateix, sabent que és un rival difícil de batre.” Martí coneix Riazor i té clar que l’ambient serà de luxe: “És una afició espectacular. Ho ha demostrat sempre. Crec que és una afició exemplar i segurament omplirà l’estadi.”

L’OPORTUNITAT

“És important guanyar per estar més a prop del que volem. És una jornada ideal per retallar punts”

NO DESESPERAR-SE

“Ens trobarem un equip que no ens deixarà espais, molt junt i replegat. Hem de llegir bé el partit”

RETORN ESPECIAL

“Hi vaig fer amics. Va ser un fracàs personal perquè l’oportunitat i el suport que vaig rebre són d’agrair”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)