Girona

Amb els ulls a Anduva

L’ascens directe. Una victòria del Saragossa a Miranda en el partit ajornat allunyaria a vuit punts el Girona del segon classificat i complicaria molt el retorn a primera per la via directa

El Girona estarà molt pendent del que passi aquesta nit a Anduva perquè el resultat final del Mirandés-Saragossa tindrà transcendència en la classificació passi el que passi. És evident, però, que l’últim resultat que desitja l’equip de Pep Lluís Martí és una victòria aragonesa, el pitjor escenari de bon tros, perquè implicaria que els llocs d’ascens directe s’allunyarien vuit punts i, tot i que en faltaran encara molts per posar-se en joc (52), retallar aquest marge sobre un equip que ha agafat velocitat de creuer seria una empresa molt feixuga. De fet, si el Saragossa (una sola derrota en els onze últims partits) assalta Anduva, els de Víctor Fernández encadenaran set jornades d’imbatibilitat i s’hauran aixecat del 2-1 a Osca amb què van tancar el 2019 amb una sèrie espectacular (17 punts de 21 possibles).

El mal menor

Des de l’òptica gironina, l’empat és l’únic resultat que no té contrapunt i que implicaria que el Saragossa s’allunyés (això sí, a 6 punts i no pas a 8) i que el Mirandés se li acostés (a 4 punts, els mateixos que té el setè classificat, que continuaria essent el Numància). L’empat a Anduva permetria als aragonesos enllaçar igualment la setena jornada sense perdre (el balanç seria de 15 de 21) i es distanciaria dues victòries per sobre del Girona abans d’afrontar la 29a jornada, en què tant el Saragossa (contra el Deportivo) com els de Martí (s’enfronten a la Ponferradina) juguen com a locals.

No hi ha cap dubte que el millor escenari per al Girona és una victòria local (el Saragossa continuaria a cinc punts) a pesar que els blanc-i-vermells veurien aprimat el seu coixí respecte al setè classificat, que passaria de +4 a +2.

L’esforç de la copa

L’equip de Miranda afrontarà avui el seu dotzè partit del 2020. Serà el setè de lliga, però n’ha hagut de jugar cinc de copa, dels quals, només un contra un segona B (l’UCAM Múrcia), ja que els quatre restants han estat contra rivals de primera.

El Saragossa podria beneficiar-se del cansament del Mirandés igual que el Girona quan visiti Anduva el dia 1 de març, amb els locals segurament molt més pendents del partit del dia 4 contra la Real Sociedad i amb la possibilitat de ficar el cap en la final de copa (en l’anada van perdre només per 2-1 a Anoeta).

EL MILLOR ESCENARI

Tot i que marge sobre el ‘play-off’ passaria de +4 a +2, interessa una victòria local

El Rayo-Albacete, sense dia

La segona A s’havia de posar al dia aquest vespre amb la disputa de l’altre partit que queda pendent: la segona part del Rayo-Albacete, 0-0, duel que va ser suspès en el descans pels crits de “Puto nazi” i “Fora de Vallecas” que l’afició local va dedicar al futbolista de l’equip manxec Roman Zozulia. El duel estava programat per aquest vespre a les 9 a porta tancada, però el TAD (Tribunal d’Arbitratge Esportiu) va concedir la cautelar després que el club de Vallecas elevés un recurs a aquest organisme una vegada va conèixer que el comitè d’apel·lació havia desestimat el que havia presentat el Rayo contra la decisió del comitè de competició: multa de 18.000 euros i tancament per dos partits de la grada del fons, que és on se situen els Bukaneros. El duel s’ha de reprendre a l’inici de la segona meitat i l’Albacete ha de jugar amb deu, perquè Eddy Silvestre va ser expulsat. Curiosament, aquest cap de setmana es juga l’Albacete-Rayo de la segona volta al Carlos Belmonte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)