Girona

El duel impossible

Stuani i Yuri. El pitxitxi i el segon màxim realitzador de segona A no es trobaran dissabte a Montilivi. A El Toralín, l’uruguaià també va ser baixa

La sanció de Stuani farà impossible el duel entre els dos màxims golejadors de la categoria de plata. Qui no es perdrà la cita serà l’incombustible Yuri de Souza (37 anys), que ja és una icona a Ponferrada, on acumula onze temporades seguides (amb un parèntesi de mig any a la Xina) des que va deixar el Pontevedra la temporada 2008/09.

Amb l’equip d’El Bierzo, Yuri hi ha jugat 348 partits i ha celebrat 145 gols, dels quals 60 a divisió de plata i 16 aquest curs 2019/20 (els altres: 66 a segona B, deu en les diferents fases d’ascens a segona A i nou en la copa).

Stuani, sis gols més

En la comparació entre el killer del Girona i el de la Ponferradina, l’uruguaià surt vencedor sense discussió. El pitxitxi del Girona ha marcat sis gols més (22 contra 16) i això que ha jugat quatre partits menys (Cristhian Stuani ha disputat 24 partits i Yuri ha intervingut en tots 28). De fet, en la mitjana de gols es veu clarament: el davanter del Girona marca cada 96 minuts, mentre que el brasiler de la Ponferradina fa un gol cada 126 minuts.

Mai s’han enfrontat

Mentre que Stuani ha fet pràcticament tota la seva trajectòria a primera divisió, des que Yuri va arribar a l’Estat espanyol sempre s’ha mogut entre segona B i segona A. Mai no s’han enfrontat entre ells perquè quan Stuani va jugar a plata (amb l’Albacete el 2009/10), aquell curs Yuri era a la Ponferradina, però a segona B (tot i que aquell any van aconseguir l’ascens, en el curs 2010/11 Stuani ja era a primera).

També haurien pogut coincidir aquest any, però no ho faran. Dissabte, per la sanció de Cristhian Stuani; i en la primera volta, perquè l’uruguaià tenia compromís internacional amb la seva selecció quan el Girona va jugar a El Toralín (1-1).

Set partits sense gol

Malgrat la capacitat realitzadora de Yuri, el Girona és un dels equips que se li resisteixen. S’hi ha enfrontat set vegades a segona A i no ha aconseguit fer-li cap gol.

‘KILLERS’

38
gols
han marcat a segona A entre l’uruguaià (22) i el brasiler de la Ponferradina (16)

SENSE PRECEDENTS

Quan Stuani va jugar a l’Albacete, a 2a A, Yuri ja era a la Ponferradina, però a 2a B

LA PRIMERA VOLTA

Stuani ja es va perdre el duel a Ponferrada perquè era amb l’Uruguai
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)