Girona

Un eix per triar i remenar

El Girona tindrà disponibles tot just per tercer cop aquesta temporada els cinc centrals que té en la plantilla, tot i que Santi Bueno no ha ni debutat

Alcalá, Juanpe i Ramalho han estat pràcticament sempre a punt, però Ignasi Miquel ha estat una vintena de partits lesionat i Bueno, dos mesos en el preolímpic amb l’Uruguai

Entre les lesions d’Ignasi Miquel i els dos mesos que es va passar a Colòmbia Santi Bueno jugant el preolímpic amb l’Uruguai, poques vegades el Girona ha pogut comptar amb el kit complet de centrals. Dissabte, Pep Lluís Martí recuperarà Alcalá després de la sanció i disposarà del repòquer: el de Mazarrón, Juanpe Ramírez, Ignasi Miquel, Ramalho i Santi Bueno. Això, només havia passat una vegada amb Unzué (a la jornada 2, i va utilitzar una defensa de tres a Albacete) i una altra amb Pep Lluís Martí (en la jornada 20, i va confiar en la parella Alcalá-Juanpe a Soria).

S’imposen les parelles

Dels cinc centrals que tindrà disponibles –Ramalho arrossega molèsties de Miranda, tot i que en principi no semblen greus–, només dos sortiran d’inici perquè amb Pep Lluís Martí a la banqueta, el dibuix en la lliga ha estat sempre una defensa de quatre. També amb Unzué, tot i que el navarrès va iniciar el curs amb una línia amb tres centrals.

Per tant, un o dos (possiblement un, per tenir la màxima munició possible entre els suplents) hauran de veure el duel contra l’Albacete des de la banqueta. Si Martí no mou el dibuix i té dos centrals a la gespa i un de recanvi, n’hi haurà dos que veuran el Girona-Albacete des de la graderia. D’aquest repòquer, el primer descartat habitual és l’uruguaià Santi Bueno, que en tota la lliga només acumula sis convocatòries però ni un sol minut a segona A. L’uruguaià, això sí, no va estar disponible el gener i el febrer perquè va jugar amb el seu país el preolímpic a Colòmbia.

Torna Alcalá

El murcià és el central amb més titularitats (23) i també minuts (2.080). No va jugar a Miranda perquè havia vist la cinquena targeta contra la Ponferradina després d’enllaçar tres titularitats que van coincidir amb la baixa d’Ignasi Miquel (es va lesionar a Fuenlabrada i, de passada, va forçar la cinquena groga per estar net d’amonestacions quan pogués reaparèixer).

A Anduva, Martí fa formar amb una parella que aquest curs encara no havia jugat plegada (Ramalho i Juanpe). Tot i que van rendir a molt bon nivell –van deixar el Mirandés sense oportunitats i el gol va arribar d’un penal per unes mans de Granell–, és complicat que el tècnic doni continuïtat a una parella que ha estat poc habitual. A més, Ramalho també té algun número per ocupar el lateral dret (ell o Jordi Calavera són els candidats a cobrir la baixa de Maffeo). I fins i tot per acabar descartat aprofitant que no va participar en la sessió de dimecres i que ahir no va fer tot l’entrenament, tot i que el de Barakaldo ha estat sempre disponible des que va firmar el nou contracte amb el Girona després de la primera jornada de lliga.

De cara al duel contra l’Albacete, el més probable és que Pep Lluís Martí hagi d’escollir entre Alcalá i Ignasi Miquel com a parella de Juanpe, que de mica en mica ha tornat a assolir el seu millor nivell i sembla indiscutible a l’eix. Quan el tècnic ha disposat dels dos a ple rendiment –ha estat poques vegades, perquè el de Corbera de Llobregat s’ha passat una vintena de partits de baixa per lesió–, l’elecció ha estat normalment Ignasi Miquel. De fet, Alcalá va estar a la banqueta a Vallecas (jornada 22), Tenerife (24) i Fuenlabrada (26, tot i que va sortir quan es va lesionar l’ex de l’Arsenal) i a la grada en els partits a Montilivi contra l’Extremadura (23) i l’Oviedo (25).

TORNA ALCALÁ

El de Mazarrón, sancionat a Miranda, és el que més titularitats acumula (23)

UNA ALTRA PARELLA

A Anduva, Pep Lluís Martí va jugar amb un eix que era inèdit: Juanpe i Ramalho

JONÁS RAMALHO

Té números per continuar de central i per ser el recanvi de Maffeo, però està tocat
Quan Martí ha disposat d’Alcalá, Juanpe i Ignasi Miquel, han jugat els dos últims
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)