2a divisió FEF

Un punt de mira ben afinat

2a divisió B. L’Olot té una mitjana de tres gols per partit en les últimes quatre jornades, uns números allunyats dels de les primeres 23 (0,87)

Un dels arguments més clars que expliquen l’actual bona dinàmica de l’Olot, que s’enfila fins als vuit partits sense perdre –quatre victòries i quatre empats–, és la millora ofensiva dels atacants de l’equip dirigit per Raúl Garrido, sobretot en els últims quatre enfrontaments. L’efectivitat de cara a gol ha augmentat darrerament fins a cotes insospitades fa escasses setmanes. De fet, en aquesta sèrie dels darrers quatre partits, els de la Garrotxa han fet dotze dianes –tres per partit–, unes xifres a anys llum de les que havien aconseguit en les primeres 23 jornades (20 gols en total i 0,87 dianes per enfrontament).

L’Olot ha traslladat la possessió de la pilota a camp contrari i ha augmentat la verticalitat i la profunditat del seu joc, un aspecte que ha fet excel·lir jugadors com Xumetra o Salinas, que sense ser una referència han millorat molt els seus números. “Som un equip més vertical. No tenim una referència a dalt i juguem amb atacants amb mobilitat. Ens agrada la profunditat i necessitem que ens posin la pilota llarga per guanyar l’esquena als defenses. En aquest sentit hem fet un pas endavant”, comenta el màxim golejador de l’Olot, Jordi Xumetra. “La possessió està bé per atraure els rivals, que et vinguin a buscar en la pressió i així es generen espais a la defensa. Amb la mobilitat dels davanters ho intentem aprofitar i en aquesta segona volta l’equip ho està fent molt bé, sobretot els migcampistes, els passadors”, puntualitza.

Responsabilitat assumida

Tot i que semblava que en el mercat d’hivern havia de venir una peça contrastada en atac per suplir les baixes de Natalio i Joel Arimany, finalment Moha Chabboura, sense gaire experiència en la categoria de bronze, va ser l’escollit per injectar pólvora. Amb l’ajuda del de l’Armentera, els mateixos atacants que ja hi havia a la plantilla són els que han acabat fent un pas endavant per assumir la responsabilitat. “Estem molt contents amb en Moha, que ens està ajudant i ens ajudarà molt segur. A més, l’equip s’ho està creient. Pel que fa al joc, en la primera volta jugàvem bé però no aconseguíem resultats; per fi estem recollint els fruits d’aquesta primera volta, però també de la temporada passada”, diu l’atacant de l’Estartit, que ha igualat els seus millors registres golejadors en un curs quan falten onze jornades. Xumetra va fer les mateixes set dianes a tercera amb la FE Figueres i a segona A, dos cursos consecutius, a l’Elx. “Només estic centrat en el joc, a aportar profunditat i verticalitat, i si em planto davant del porter sí que provo de fer gol i millorar registres, és clar”, sentencia Xumi, un dels jugadors que exemplifiquen el gran moment que viu tot l’Olot.

DE LA J. 1 A LA J. 23

20
gols
va marcar l’Olot en les primeres 23 jornades. Els olotins en van rebre quinze.

DE LA J. 24 A LA J. 27

12
dianes
en només quatre partits han pogut fer els garrotxins. En aquesta sèrie n’han rebut quatre

EL PROTAGONISTA

Som un equip més vertical, no tenim una referència a dalt i juguem amb atacants amb profunditat, necessitem que ens posin la pilota llarga
Estic centrat en el joc, a aportar profunditat, i si puc millorar registres i fer gol, ho provo
Jordi Xumetra
davanter de l’Olot
Jordi Xumetra 7
Álvaro Salinas 6
Hèctor Simón 5
Jordi Masó 2
Kilian Grant 2
Alan Baró 2
Moha Chabboura 1
Natalio 1
Peque 1
Carles Mas 1
Pedro del Campo 1
José Antonio Soler 1
Pep Chavarría 1 TOTAL: 32
gols a favor,
13
golejadors diferents (
1
gol en pròpia)
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)