Girona

El dorsal 9 ja té amo

Fitxatge. El Girona incorpora el davanter de 23 anys Joaquín Zeballos, que estava lliure després de marcar 19 gols amb el Juventud de la primera divisió uruguaiana el curs passat

Des que es va tancar el mercat d’hivern el Girona només tenia una petita finestra per reforçar la plantilla, la de jugadors a l’atur, i semblava que no hi hauria cap moviment fins que ahir, per a sorpresa de gairebé tothom el club va anunciar el fitxatge d’un davanter. Es tracta de l’uruguaià de 23 anys Joaquín Zeballos, que arriba lliure i serà del Girona fins al juny del 2023. L’uruguaià, que ocuparà plaça d’extracomunitari –l’únic de la plantilla–, viurà així la seva primera experiència en el futbol europeu confirmant un ascens meteòric en la seva carrera, i és que només ha necessitat una temporada a la primera divisió del seu país abans de fer el salt.

Zeballos va jugar cinc anys a segona divisió entre el Deportivo Maldonado, l’Huracán i el Juventud, i va acumular un total de 100 partits i 28 gols. El 2018 va aconseguir l’ascens amb el Juventud i va poder debutar a primera l’any passat. Ho va aprofitar i de quina manera, i és que Zeballos es va convertir en l’estrella de l’equip amb 19 gols en 36 partits, tot i que no va poder evitar el descens del seu equip. I és que en tot el curs la resta de l’equip només va marcar 15 gols.

Oportunitat i alternativa

Zeballos, que ahir va passar la revisió mèdica i la setmana que ve ja s’incorporarà als entrenaments amb el grup, es convertirà en una alternativa més per a Martí en la posició de davanter centre, amb un perfil de rematador similar al de Soriano i Stuani.

El Girona no es volia moure sí o sí, però la direcció esportiva ha considerat que Zeballos era una oportunitat de mercat que no podia deixar escapar. I la realitat és que des del tancament del mercat d’hivern, amb la marxa de Marc Gual al filial del Madrid, el Girona no va sobrat d’efectius a la davantera. De fet, fa ben poc el Girona va haver de jugar contra la Ponferradina sense cap davanter centre per les baixes de Stuani, sancionat, i Soriano, lesionat. Aquell dia Martí va haver de situar Brandon com a principal referència ofensiva de l’equip. Aquella situació probablement va fer disparar les alarmes al club, i és que, pel que s’ha vist de moment, disposar de Jonatan Soriano és complicat per culpa de les lesions que l’han anat acompanyant al llarg de la temporada. A més, Stuani podria caure sancionat en algun altre partit i també té la selecció pel mig, incloent la possibilitat que en una hipotètica promoció d’ascens pogués quedar fora per entrar en la convocatòria de la selecció per disputar la copa Amèrica.

ASCENS METEÒRIC

Zeballos només ha necessitat una temporada a primera per fer el salt a Europa

ALTERNATIVA

Sense Gual i amb les lesions de Soriano, el Girona volia una peça més al davant

LA FITXA

Joaquín Zeballos
Rocha (Uruguai) 13-11-1996 (23 anys) Posició: davanter Alçada: 1,78 m Pes: 75
Etapa de formació
Maldonado
Etapa de sènior
13/14
Dep. Maldonado (2a) 7 p. 0 g.
14/15
Dep. Maldonado (2a) 26 p. 7 g.
15/16
Dep. Maldonado (2a) 11 p. 3 g.
2016
Dep. Maldonado (2a) 4 p. 0 g.
2017
Huracán (2a) 27 p. 7 g.
2018
Juventud (2a) 25 p. 11 g.
2019
Juventud (1a) 36 p. 19 g.
PALMARÈS:
Ascens a primera divisió uruguaiana amb el Juventud l’any 2018.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)