3a divisió FEF

Una sagnia per tremolar

Preocupant. Els números de la Unió són pitjors que els de la primera volta, amb cinc derrotes en sis partits i deu gols encaixats en els últims dos enfrontaments

El 2020 és de moment un any per oblidar per al Figueres. L’alegria dels mesos de novembre i desembre ha deixat pas a les preocupacions, i és que en els deu partits que s’han disputat la Unió només ha sumat set punts. Quatre empats, en els quatre primers partits, i una sola victòria, la golejada contra un Banyoles encara en una crisi més preocupant (4-0).

Ara el balanç de cinc derrotes en els últims sis partits, quatre de consecutives, fa basarda, i més després de perdre 0-5 a Vilatenim contra el Vilassar. I, si bé és cert que quatre gols van arribar amb l’equip amb deu, rebre una maneta sempre deixa marca. A més, perquè la Unió ja ha fet bons papers jugant amb inferioritat numèrica aquest curs, com per exemple contra el mateix Vilassar en la primera volta quan va empatar a un tot i jugar amb deu tota la segona part del partit.

Ratxa nefasta

De moment, els números del Figueres són pitjors que els de la primera volta, i és que en les primeres vuit jornades els figuerencs van sumar vuit punts i ara, en el mateix tram de calendari, n’han sumat cinc dels 24 possibles. Aquesta ratxa nefasta l’ha deixat encallat als 31 punts, amb només sis de marge respecte al descens, que ara marca l’Igualada amb 25. A més, cal tenir present que la situació del Prat i del Badalona a segona B fa que fins i tot el setzè classificat perilli per culpa dels descensos compensats i la Unió només té tres punts respecte al Banyoles, dissetè, i dos respecte al Santfeliuenc, setzè.

El més preocupant d’aquesta mala ratxa és la fragilitat defensiva de l’equip, que ha encadenat deu gols en els últims dos partits al camp del Granollers (5-4) i a casa contra el Vilassar (0-5). Comptant les dues derrotes prèvies, el balanç és de quinze gols encaixats en quatre partits, i això fa que el Figueres ja hagi encaixat 48 gols aquesta temporada. Només el Sants, cuer, n’ha encaixat més (50), mentre que l’Horta ha rebut els mateixos.

El 0-5, la pitjor golejada rebuda des de la refundació

Si la victòria de fa un mes contra el Banyoles va servir per igualar les millors victòries del Figueres a tercera divisió des de la refundació, la derrota contra el Vilassar suposa la màxima golejada que ha encaixat la Unió des que es va refundar el club el 2007. De moment, les pitjors derrotes havien estat a domicili en tres partits que havien acabat 4-0, tots a tercera. Havien estat al camp del Manlleu, el curs 2014/15; a Peralada, el curs 2016/17, i al camp del Prat, el 2017/18. De fet, el Figueres no havia encaixat mai cinc gols en tots aquests tretze anys, però ara encadena dues jornades fent aigües al darrere, després de perdre també la setmana anterior al camp del Granollers encaixant cinc gols (5-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)