Girona

Quan es tanca una porta, s’obre una finestra

Cristhian Stuani. La suspensió de la copa Amèrica, propicia que el Girona s’asseguri la presència del davanter uruguaià en un hipotètic play-off, cosa que no estava garantida

Quan es tanca una porta, s’obre una finestra, diu el refrany, i això mateix els hi ha passat al Girona i a Cristhian Stuani. I és que la suspensió de la copa Amèrica, decretada ahir per la Conmebol, que es disputarà l’estiu vinent “a causa de l’evolució mundial del coronavirus i amb l’objectiu de salvaguardar la salut del futbol sud-americà”, permetrà al davanter uruguaià estar present amb el conjunt blanc-i-vermell, en el cas d’un hipotètic play-off d’ascens a primera divisió. Malgrat la incògnita generada per l’aturada de la competició arran del coronavirus, aquest era un dels punts de preocupació en el si de l’entitat gironina, en què exisitia inquietud respecte aquest tema.

I és que la presència del màxim golejador de l’equip i del campionat, amb 23 dianes, en una promoció que, amb l’ascens directe lluny a vuit punts a falta d’onze jornades per al final, es perfila com la opció més realista, no estava ni molt menys garantida. La decisió de la Conmebol doncs, a l’espera, evidentment, de quan i com es reprendrà la lliga regular, estalvia un maldecap important al Girona perquè a Stuani no li quadraven les dates; la copa Amèrica, que havia de disputar amb l’Uruguai, a l’Argentina i Colòmbia, començava el 12 de juny, mentre que el play-off es jugava del 21 de maig al 21 de juny. Amb aquest escenari, l’ariet blanc-i-vermell, d’haver anat amb el combinat charrúa, no hagués pogut jugar segurament ni la primera eliminatòria de la promoció, ja que hauria d’haver-se concentrat amb la selecció celeste dies abans de l’inici del torneig. En el Girona mai van saber del cert què podria passar en aquest sentit. “Farem el màxim perquè es quedi amb nosaltres fins a final de temporada”, havia explicat Quique Cárcel. “Stuani ha demostrat sempre una implicació brutal amb el Girona i això em fa estar, no tranquil perquè està clar que si passa alguna cosa serà un fet que no ens agradarà, però estic segur que tots hi posarem de la nostra part perquè si, tant de bo, arriba un moment que l’equip juga un play-off, estigui amb nosaltres”, havia completat al respecte, el director esportiu. Ara, aquest dubte està esvait; Stuani podrà jugar la fase d’ascens amb el Girona si fos necessari.

Mojica, igual

També Johan Mojica podrà estar disponible per al Girona en cas de play-off. Al contrari que Stuani, un fix a l’Uruguai tot i no ser titular, el lateral no tenia assegurada la convocatòria amb Colòmbia per al torneig continental, però si possibilitats. El 3 blanc-i-vermell estava tornant poca a poc a la dinàmica de la selecció cafetera; després de més d’un any sense jugar-hi, en la penúltima aturada FIFA a l’octubre va reaparèixer i en la següent, al novembre, no va poder ser convocat per lesió. Tot i això, el seleccionador Carlos Queiroz, present a Montilivi en alguna ocasió per seguir les seves evolucions, el té en compte, i la setmana passada el va fer entrar en una llista prèvia de 34 futbolistes amb la mirada posada en els partits que s’havien de disputar a finals de març.

PROBLEMA RESOLT

A l’espera del què passi amb la competició, la decisió treu un pes al club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)