3a divisió FEF

“No ens agrada estar a casa sense entrenar ni jugar”

3a divisió. Després de tres setmanes aturats, Adam Fontes explica com viu el Banyoles la situació. El tècnic es mostra partidari de finalitzar la lliga quan es pugui

Confinats a casa i sense entrenaments des de fa tres setmanes, com la resta d’equips de la tercera divisió i del futbol estatal, des del Banyoles miren la situació actual, generada pel coronavirus, amb preocupació a l’espera d’una solució. “El què ens queda és esperar sortir d’aquesta situació i que mori el menys de gent possible. El futbol ara és secundari”, comenta l’entrenador de l’equip, Adam Fontes, que en una conversa amb aquest diari explica les sensacions que té i com està vivint la plantilla blava aquest moment extraordinari. “Estic parlant amb tots els jugadors, a veure com estan de salut, com porten la situació a nivell personal i després, en tema esportiu, els donem un treball perquè puguin fer a casa”, diu el tècnic, que indica que tots els integrants de l’equip, tan jugadors com staff es troben perfectament.

Per als esportistes, un dels handicaps del confinament és l’entrenament. El Banyoles, mitjançant el preparador físic, envia un treball específic als futbolistes. “Bici estàtica, peses, exercicis amb pilota....intentem fer el què es pugui en espais reduïts. És més aviat per treballar el físic. Els donem estris perquè segons l’espai que tinguin puguin fer alguna cosa per no estar parats”, expressa Fontes. “El fet de no poder sortir limita molt però almenys fem que el jugador no estigui parat”.

Al conjunt del Pla de l’Estany, que disfrutava de la categoria després d’ascendir el curs passat a última hora, li ha tocat aturar-se, en un moment de dificultat en què encadenava onze jornades sense victòria amb quatre empats i set derrotes. “No estàvem tenint bons resultats, però a nivell de joc estàvem competint i dels últims quatre partits havíem empatat tres i perdut un. Ens estava costant fer gols però estavem a prop de tornar a guanyar”, manifesta Fontes. “Estàvem confiats de revertir la situació i tot i la mala ratxa no estàvem ni en descens. Estàvem convençuts que ens salvaríem”, indica el preparador d’un equip que es trobava a tres punts per sobre de la zona calenta quan es va parar la competició. “A nosaltres ens agrada molt jugar a futbol i teníem ganes de jugar. Estàvem convençuts que estàvem entrenant bé i que ho treuríem endavant perquè ens agrada jugar a futbol sigui quina sigui la nostra situació en la classificació. No ens agrada estar a casa sense entrenar ni jugar”, resol l’entrenador.

La resolució

Tothom es pregunta com resoldrà la lliga, a la qual li falten onze jornades per finalitzar. “A mi m’agradaria jugar perquè crec que les lligues s’han d’acabar. Ara tothom mira una mica la seva part. Per mi seria molt fàcil dir que com estem salvats que s’acabi tot com està , però em sembla injust. A equips com l’Hospitalet, que va líder, com li dius que ara no pot pujar? O al Terrassa? Crec que s’hauria d’acabar”, assevera Fontes, partidari d’acabar el campionat. “Ara, soc realista i sé que acabar-ho abans de l’estiu és impossible, la única opció seria acabar al setembre les jornades que queden i després fer una lliga més curta. És molt complicat i ara la gent que mana ha de decidir. Tindran moltes crítiques facin el què facin, però han de ser valents i han de decidir”, completa el tècnic.

LES FRASES

Donem als jugadors treball per fer a casa. El fet de no poder sortir limita molt però almenys fem que el jugador no estigui parat
A mi m’agradaria jugar perquè crec que les lligues s’han d’acabar. Em semblaria injust que es finalitzés així. S’hauria d’acabar
El què ens queda és esperar sortir d’aquesta situació. El futbol ara és secundari
Adam Fontes
TÈCNIC DEL BANYOLES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)